Özerten: "Kavgadan keyif aldım"

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, bu olayın futbolun güzelliğinden, adrenalininden yaşandığını belirten Özerten, "Galip gelmek, daha iyi yapabilmek için çıkmış bir kavgaydı. Sonuçta Necati ikinci golü atınca Hasan gidip tebrik etti" diye konuştu.
Futbolun doğasında bu tür olayların yaşandığını vurgulayan Ufuk Özerten, şöyle devam etti: "Bu olay olmamalıydı tabi, futbolcular örnek insanlar, biraz daha dikkatli olmalılar. Ama futbolla ilgisi olanlar, bu sporun bazı istemsiz hareketlere sebep olduğunu bilirler. Ama ilgisi olmayanlar için o olay çok kötü bir olay. Ancak futbolun doğasında bu tür olaylar da oluyor. Ben keyif aldım. Ama benim keyif aldığım olayın hırs boyutu, kendini işine verme boyutudur.
Hakemler böyle bir durumu gördükleri zaman herhangi bir şiddet ve kural ihlali varsa ne gerekiyorsa onu yaparlar. 'İki takımın aynı oyuncusunun fena hareketini hoş görün, rakip takıma oyuncuncularını cezalandırın' diye bir kural yok. Sözlü eylem de cezaya dahil. Maç bittiğinde yeşil sahayı terketmeden sözlü veya fiili bir hareketi hakemler kartla cezalandırabilirler. Hakem gördüğü ve duyduğu zaman muhakkak kart göstermesi gerekir."
Özerten, Muş'ta oynanan iki amatör maçta 2 hakemin dövüldüğünü kaydederek, "Birinin burnu kırılmış. Şiddetle ve nefretle protesto ediyorum. Hakemlere kalkan eller kırılmalıdır" dedi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Adam Buksa, Udinese'de!

Bayer Leverkusen, Lucas Vazquez'i açıkladı!

Vitor Pereira'dan 30 milyon euroluk transfer

Borussia Dortmund, Niko Kovac ile 1 yıl daha uzattı!

Borussia Dortmund, Carney Chukwuemeka'yı açıkladı

Manchester City, Donnarumma için Ederson'u bekliyor!

Lucas Vazquez, Leverkusen yolunda!

Getafe, Sevilla'yı deplasmanda devirdi!

Athletic Bilbao, 3 puanı tek golle aldı!

Bayern Münih'ten Kim Min Jae kararı
