Maçı değil kupayı almak için...

Forvette bu sezon henüz istenilen golleri atmaya başlayamayan Baros'u bu sezon ilk kez 90 dakika oyundan tutarak kendisinden aldığı verimi arttırmak istedi Rijkaard.  

Webaslan.com
Maçı değil kupayı almak için...
Maçın en tartışılacak noktası kuşkusuz Rijkaard'in çıkardığı 11. Önümüzdeki on günde ikisi UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 3 maça çıkacak olan ve son bir haftada Gaziantepspor ve Ukrayna'da üstün performans gösteren milli oyuncularını fiziksel olarak korumayı arzulayan antrenörümüz, diğer bir yandan da sezona birlikte devam etmeyi karar verdiği oyuncularına fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Bu sayede tüm sezon yıpranmamış; Nisan ayındaki can alıcı derbi karşılaşmalarına, Uefa'daki çeyrek final ve sonrasına 'yıpranmamış' oyuncularla çıkmayı hedefliyor hocamız.

Bu yaklaşımı doğru bulduğumu belirterek bu konu ile ilgili önümüzdeki haftalarda yaşanabilecek bir konuya dikkat çekmek istiyorum; oynadıkça forma giren ve asla kenarda olmak istemeyen aş oyuncular bu sistemden memnuniyetsizliklerini dile getirebilirler; bu tip oyuncuların başında defansımızın emniyet subabı Servet geliyor. Neyse amacımız ortamı bulandırmak değil, oynamak için can atan her oyuncu her antrenörün rüyasıdır diyelim ve bu hususu noktalayalım.

Sonuca en fazla olumlu etki yapma anlamında Keita takımımızın en iyi oyuncusu olurken Mustafa da özverili ve akıllı oyunu ile harika bir maç çıkardı kanımca. İlk yarı sonlarına doğru rakibin yaptığı kontratakta geriye doğru yaklaşık 50 metre inanılmaz bir depar atarak rakibin ikinci golü bulmasına engel olan Mustafa'nin mutluluğu maç sonunda verdiği ropörtajlarda da belli oluyordu; aynen devam Sarp, aynen devam. Milli formaya çoktan göz kırpmaya başladın.

Forvette bu sezon henüz istenilen golleri atmaya başlayamayan Baros'u bu sezon ilk kez 90 dakika oyundan tutarak kendisinden aldığı verimi arttırmak istedi Rijkaard. Tek forvet oynasa da arkasında gole yakın 3 oyuncu daha bulunan Baros'un takıma yaptığı en önemli katkı; rakip stoperleri üzerinde tutarak sağ açıktan Keita, ortadan Arda, sol açıktan Kewell'in yaptığı bindirmeleri daha da etkin hale getirmesi.

Klasik 4-3-3'de kanat oyuncuları çaprazlamasına ve dik bir şekilde kaleye hücum ederlerken Arda'nin hemen forvet arkası oynaması varyasyonları 3'e çıkarıyor ve rakip defans istim üzerinde bıraktiği için çok daha fazla hata yapıyor; alın size Arda'yi göbekte oynatmanın bir avantajı daha, zaten Arda sağa ve sola her türlü yaptığı driplingle günümüz futbolunun 10 numara tanımını yeniden yorumluyor.. Bize de bunun keyfine varmak düşüyor sadece..

Yazımı Maraton programında Keita'nin penaltı pozisyonunda 'vermese de olur, bana göre penaltı değil. Bu sezon bunları çok izleyeceğiz Şansal'çim' diye yorum yapan Erman Toroğlu'na sübjektif yorumlarını artık bırakarak oyunu kurallarına göre yorumlamasını tavsiye ederek noktalıyorum . Keita'ya yapılan ve hakem Deniz Çoban'in tereddütsüz penaltıya hükmettiği pozisyon penaltının tanımıdır.
 
Saygı ve sevgilerimle,

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler