Kalede herşey tamam
Şu bir gerçek ki, Galatasaray’ın yabancı kaleciden yana şansı hep yaver gidiyor. Simoviç, Taffarel ve Mondragon’la pek çok başarılara imza atan Sarı-Kırmızılılar, bu kez yerlide de turnayı gözünden vurmuş gibi gözüküyor. Aslında Kolombiyalı Mondragon gittiğinde, pek çok kişi “Böyle bir kalecinin yeri dolmaz, nasıl olur da gönderilir” diye eleştiride bulunmuştu. Yerine Mondragon’un yedeği Aykut Erçetin ve Erciyes’ten alınan Orkun Uşak vardı, ama ikisi hakkında da kafalarda pek çok soru işareti bulunuyordu. Ancak bu ikili, bayrağı ellerine aldıklarından itibaren hiç yere düşürmediler.
İKİSİ DE GÜVEN VERİYOR
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın tercihi, takım arkadaşlarını konuşarak sürekli uyaran Orkun Uşak oldu genelde. Ancak Aykut Erçetin’in geçmişteki hocaları öyle ünlü ve başarılıydı ki, yabana atılmazdı kuşkusuz. Ve Aykut, hocasının kendisine görev verdiği anlarda üzerine düşeni fazlasıyla yapmayı bildi hep. Son Denizlispor kupa maçında net 3-4 pozisyonu kurtarması, bunun en son belgesi oldu. Galatasaray’ın kalesinde sorun yaşayacağı öngörüsünde bulunan futbol otoritelerini yanıltan iki genç isim, elbirliğiyle bugün takımlarını ligin en az gol yiyen ekibi konumuna getirdiler.
KALLİ'NİN ZOR TERCİHİ
Aslında iki kalecinin de formda olması bir yandan iyi, bir yandan da kötü... Feldkamp, formda iki file bekçisinden hangisini oynatacağında zorlanacak gibi. Son açıklaması da bu yönde oldu Alman hocanın. Kalli, “Aykut’un Denizli maçındaki performansından çok memnun kaldım. Gaziantep’te hangisini oynatacağıma ise maç günü karar vereceğim. Her iki kalecinin son dönemlerde ortaya koyduğu performansı tüm takımın önünde övdüm” dedi. Orkun, rekabetin takımın lehine olduğunu söylerken, Aykut ise, “Sadece kurtarmamız yetmez, atmamız da gerekir” sözleriyle bir başka noktaya da dikkati çekti.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Milan'dan Kim Min-jae için transfer hamlesi!

Walter Zenga'dan Baresi duvar resmine saldırı sonrası sert tepki!

Barcelona'dan Van Dijk için sürpriz karar! Flick istemedi

Juventus'tan kaleye tanıdık eldiven! Eski yıldız geri döndü

Jakirovic: "Leicester bize ilham versin!"

Endrick: "Bize sunulanlar için şükretmeliyiz"

Camavinga, Real Madrid'de neden ilk 11'de olmadığını açıkladı

Hakan Çalhanoğlu transferinde flaş gelişme! Sözleşme detaylarını duyurdular

Rodri'den Manchester City sözleri: "Kazandıklarımızı elimizden alamazlar!"

Real Madrid'den 20 yaşındaki stoper için yakın takip
























