İtalyan basını Terim'i "kışkırtıcı" buldu!

La Gazetta dello Sport gazetesi ise, "Dikkat et Juve, Türk işi şeyler söylüyorlar" diyerek İtalyanca'da ahlaksız, hafif meşrep şeyler için kullanılan "Türk işi" deyimine gönderme yaparak Türk tarafının öfkeli açıklamalarda bulunduğu maçta olay çıkabileceğini ifade etti. Terim'in, "İstanbul'a gelmeye korktularsa, maç Floransa'da da oynayabilirdi" şeklinde açıklamalar yaptığını manşetten duyuran gazete, Fatih Terim'in "Biz bu filmi daha önce de gördük" sözlerini de sütunlarına taşıdı. Gazete, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Öcalan davası sırasında da Juventus'un aynı oyunu oynadığını iddia ettiğini dile getirdi ve Fatih Terim'in "İstanbul'da oynamaya korkuyorlarsa Floransada'da da oynayabilirdik. Orada da burada olduğu gibi, bize destek veren çok olurdu. Almanya'da çok Türk var. Yarın stadda 60 bin kişi olacak. Bizim misafirperverliğimizi göreceksiniz. Tabi misafirperverliğin anlamını biliyorlarsa..." sözlerini "kışkırtıcı" olarak nitelendirdi. La Gazetta, Moggi'nin Galatasaray'ın ithamları karşısında "Bizim UEFA'Ya tarafsız saha konusunda bir talebimiz olmadı" diyerek suçlamaları refüze ettiğini ifade etti.
Tutto Sport Gazetesi ise, Terim'in "Moggi işini biliyor" sözleriyle verdiği haberde, Canaydın'ın Moggi'yi aşağıladığını, ancak sözlerini sonradan yalanladığını öne sürdü. Canaydın'ın Moggi hakkında söylediklerini yalanladıktan sonra, "Juventus'un UEFA üzerinde büyük gücü var. Tebrikler" şeklindeki ima sözlerinin de rahatsızlık oluşturduğunu dile getiren gazete, maçın daha da gerginleştiğini iddia etti. Roma Kulübü Başkanı Sensi ile Moggi arasındaki anlaşmazlığa gönderme yapan gazete, "Franco Sensi, verdiği Moggi karşıtı savaşta artık yalnız değil. Yanında koskoca Türk Ulusu var" diyerek sadece Galatasaray'ın değil, tüm Türk halkının Moggi'ye ve Juventus'a öfkeli olduğunu belirtti. "Juventus'un UEFA'ya baskı yapmadığına inanmak imkansız. UEFA'nın başkan yardımcısı Türk olmasına rağmen, bu kurumun üzerindeki etkisinden dolayı Juventus'u kutlamak lazım" şeklindeki açıklamalara yer veren gazete, parantez içinde "Moggi'de baskı uyguladığını itiraf ediyor diyerek Juventus'un baskısını parantez içinde de olsa işleyen tek gazete oldu. Terim'in "moggi beni iki kez yendi. 5 sene önce ve şimdi. Ne yapayım? Benden daha başarılı" diyerek alaycı bir ton kullandığını kaydeden gazete, maçın bir gün öncesi itibariyle 30 bin Türk taraftarının bilet aldığını, ancak Galatasaray'ın seyirci sayısının 60 bine ulaşmasının beklenildiğini belirtti.
Gazeteler, geçtiğimiz hafta sonu Emre'nin de iyi bir oyun çıkardığı İnter maçında 3-1 mağlup olan Juventus'un moral bozukluğuyla Galatasaray karşısına çıkabileceğini belirterek, Juventus'un Galatasaray'ı yenmesi halinde İnter yenilgisini unutturabileceğini ifade ettiler.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Monaco, Eric Dier ile anlaştı!

Erling Haaland: "Yeterince iyi değildik, açlığımız azaldı"

Wirtz'ten kariyer itirafı: "Konfor alanımdan çıkmak istiyorum"

Liverpool'un büyük hedefi Alvarez!

Manchester United'da Bruno'ya izin yok!

PSG, 4 İngiliz engelini aşarak Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı

PSG, 4 İngiliz engelini aşarak Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı

Hakan Çalhanoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ilk peşinde

Premier Lig'i yıkan Fransız gücü: PSG

Napoli'den Kevin de Bruyne hamlesi!
