İsviçre, neredeyse Dünya Kupası'nda

İsveç'i Cenevre'de 3-1 yenen İsviçre, son grup maçı öncesi neredeyse Dünya Kupası biletini cebine koydu.  

İsviçre, neredeyse Dünya Kupası'nda

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda İsviçre ile İsveç karşı karşıya geldi. Stade de Geneve'de oynanan mücadeleyi ev sahibi İsviçre 4-1'lik skorla kazandı.

İsviçre'ye galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Breel Embolo, 60. dakikada penaltıdan Granit Xhaka, 75. dakikada Dan Ndoye ve 90+4. dakikada Johan Manzambi attı.

İsveç'in tek golü ise Benjamin Nygren'den geldi.

Bu sonucun ardından İsviçre, 13 puanla grup liderliğini son maçlar öncesi korudu. İsveç ise 1 puanla son sırada kaldı.

İSVİÇRE, 7 FARKLI YENİLMEZSE DÜNYA KUPASI'NDA

İsviçre, son grup maçında Kosova'ya 7 farklı yenilmezse lider olarak Dünya Kupası'na katılacak. UEFA Uluslar Ligi nedeniyle Dünya Kupası playofflarında yer almayı garantileyen İsveç ise son grup maçında slovenya'yı ağırlayacak.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler