Helvacı aday olabilecek mi?
Divan Kurulu, Mehmet Helvacı'nın adaylık sürecini inceleyecek.
Webaslan.com
Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı üzerindeki tedbriri kaldırmasının ardından 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin önündeki engel kalktı. Mahkeme kararının seçim üzerindeki tedbir kararını kaldırmasının ardından Mehmet Helvacı'nın aday olup olamayacağı konusu da sorgulanmaya başladı.
Divan Kurulu üyesi İrfan Aktar, "Mehmet Helvacı'nın, tüzükteki geçici madde gereğince normalde aday olabilmesi lazım. Bugün öğleden sonra hukukçularla görüşeceğim, yarın divan kurulu toplantısında bunu açıklarım'' diye konuştu.
Ünal Aysal listesinde buluna Sedat Doğan ise; "Divan Kurulu hukuk kurulu Mehmet Helvacı'nın adaylık sürecini inceleyecek ancak bence adaylık konusunda herhangi bir sakınca bulunmuyor." dedi.
Galatasaray'da seçimlerin ertelenmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını üzerine basa basa her açıklamasında ifade eden Mehmet Helvacı, Divan Kurulu'ndan "Seçime katılamazsın" kararı çıkması durumunda bu kararı mahkemeye taşıyacak ve seçim süreci üzerinde yeniden bir mahkeme açılacak.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Juventus'tan Brahim Diaz hamlesi!

Federico Chiesa'dan geleceği için açıklama!

Real Madrid'de Alvaro Arbeloa dönemi sona erdi!

Suudi Arabistan'dan Raphinha için 80 milyon euro!

Schalke, Loris Karius ile nikah tazeledi

Jose Mourinho, Borussia Dortmund'dan istedi!

Atletico Madrid, Sörloth'un bonservisini belirledi!

Rafael Leao'dan Al Hilal'e ret!

Real Madrid'den Calafiori için ilk adım

Nathaniel Brown'a dev kulüpler talip
























