Gideriz, yeneriz, döneriz

 

Hürriyet
Gideriz, yeneriz, döneriz
Türk futbolunun tek devi G.Sarayımız yarın Fenerbahçe Kadıköy’de yılın ilk büyük derbisini oynayacak. Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren iki ezeli rakibin kupa randevusu öncesi, Galatasarayımız'ın 8 önemli eksiği bulunuyor. Ekibimiz, Ankaragücü maçını farklı kazanan Türk futbolcularına güveniyor. G.Saraylıları ateşleyen başka etkenler de mevcut. Son 3 gündür şahit oldukları olaylar, F.Bahçe derbisi öncesi G.Saraylı futbolcularımızı adeta kamçıladı. Hürriyet Gazetesi'nin 2 Şubat tarihli haberine göre, bizi hırslandıran en önemli faktör, F.Bahçe Kulübü’nün resmi internet sitesine koyduğu anons oldu. Salı günü çekilen kuraların ardından www.fenerbahçe.org, G.Saray maçı için "Kadıköy’de Şölene Buyrun" başlığı ile taraftarını derbiye çağırması, sarı kırmızılı futbolcuların kulağına anında geldi. F.Bahçelilerin, zorlu derbi hakkında böyle bir terim kullanması, sarı kırmızılıları hırslandırdı.

G.Sarayımızın futbolcuları ateşleyen konulardan ikincisi ise, İddaa’nın belirlediği bahis oranları. İddaa’nın, zorluk derecesi yüksek olan bu tür derbilerin aksine G.Saray’a neredeyse hiç şans tanımaması ve sarı kırmızılıların galibiyetine yalnızca 3.75 oran vermesi, buna karşılık F.Bahçe galibiyetine 1.60 şans tanıması sarı kırmızılıların ekstra motive olmalarını sağladı.

Sarı kırmızılı futbolcuların yakın arkadaşlarının bu ince ayrıntıyı kendilerine dün ilettiği, G.Saray takımında hırs ve kazanma duygusunun tavan yaptığı belirtildi.

G.Sarayımız'ın futbolcuların geçtiğimiz çarşamba günü yapılan idman öncesi soyunma odasında F.Bahçe derbisini konuşarak, "Bu kez farklı olmalı. Herkes derbinin F.Bahçe açısında kolay geçeceğini zannediyor. Böyle düşünenler çoğunlukta. Biz, onları şaşırtmalıyız. Son dakikaya kadar mücadele edip, bu kez kazanmalıyız" dedikleri öğrenildi.

Tarihin en düşük oranı

İDDAA, 2004-2005 sezonundan bu yana ezeli rekabette F.Bahçe’ye en düşük (1.60), G.Saray’a ise en yüksek (3.75) oranı bu maçta veriyor. Derbide sarı kırmızılıların galibiyeti ve beraberliği kapsayan çifte şans ihtimaline dahi 1.73 ile sarı lacivertlilerin kazanmasına verilen 1.60’dan yüksek oran saptanması dikkat çekiyor. Ezeli rekabette F.Bahçe’ye daha önce verilen en düşük oranlar, 2004-05 ve 2006-07 sezonları Süper Lig maçlarındaki 1.80, buna karşılık G.Saray’a verilen en yüksek oran da yine aynı karşılaşmalardaki 3.30’luk oranlardı.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler