Gerets: "Ağlamak istedim!"

Gerets, "Bu şampiyonluk asla unutulmaz. İnanıyorum ki, futbolcularım hayatları boyunca Ali Sami Yen Stadı'nda geçirdikleri o dakikaları unutmayacak. Ben böyle bir şey ne gördüm, ne de yaşadım" sözleri ile pazar gününü özetliyor.
Belçikalı hocanın keyfine diyecek yok. Reina'da sabahlayan Gerets dün Milliyet'e konuk oldu.
Ünlü çalıştırıcıya göre mucize şampiyonluğun en önemli sırrı; camianın aile yapısına sahip olması. Gerets'e sezon içindeki en büyük hatasını sorduğumuzda verdiği yanıt röportaj için ne kadar formda olduğunun kanıtıydı: "Hata yaptığımı kabul etmiyorum. Bir takım 83 puan toplamışsa, hâlâ Gerets'in hataları olduğunu söylemek biraz anlamsız. Fenerbahçe maçında Ferhat'ı oynatmam eleştirildi. Ancak o güne kadar herkes Ferhat'ın geleceğin yıldızı olduğunu söylüyordu. O maçta oynayamadı. Peki o zaman ben size soruyorum. O gün hangi futbolcu iyi oynadı ? Hiçbiri. O günü yaşadık. Ve o gün Fenerbahçe bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Biz de en kötüsünü. Hepsi bu".
"Hakan'la çalışmak zevkli"
Gerets, Hakan Şükür için de ilginç sözler söyledi: "Bu ülkenin en iyi futbolcularından birisi. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, insanlara Türkiye hakkında bir şey sorduğunuz zaman size Hakan Şükür yanıtını verir. Sadece Galatasaray için değil, Türkiye için çok önemli bir futbolcu. O bir sembol. Yeniden yönetimle anlaşıp kalacağını düşünüyorum. Ve onunla çalışmaktan her zaman büyük bir zevk duyacağım".
Galatasaray'ın hocası ligin önümüzdeki sezon çok daha fazla çetin geçmeye aday olduğunu belirtti, "Fenerbahçe'nin 100. yılı. Çok çalışacaklar. Ve biz zirveye yine ortak olacağız" dedi.
Gerets'e sezon içinde yaşadıkları problemleri sorduğumuzda verdiği yanıt şu oldu:
"Problemlerimizi bir gün değil, sürekli yaşadık. Ancak gelecek sezonun bundan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Yönetime güveniyorum. Takımımız hakkında henüz konuşmadım. Ancak şöyle bir avantajımız var; elimizdeki gençler artık bir yıl daha yaşlanacak. Yani tecrübeleri artacak. 4 ya da 5 yeni oyuncu alabiliriz. Bu 2 ya da 3 de olabilir".
Belçikalı çalıştırıcıya Kayserispor maçından sonra yaşadıklarını hatırlattığımızda derin bir iç çekti. Soru kısaydı, "Fenerbahçe maçı bittiği anda ne hissettiniz?"
"Mutluluğun anlamını anladım"
"Çok duygulu anlar yaşadım. Ağlamak istedim. Hem de sessizce değil. Sonra çok güldüm. Çünkü aynı zamanda gülmek zamanıydı. İnanılmaz mutlu oldum. Futbolcularım adına çok sevindim. Hakkımızı aldık. Tabii ki kendim için de çok sevindim. Bir yabancı hoca için bu ilk yıl çok zordur. Eğer ilk yılında şampiyon olursan sonraki yıllarda daha kolay şampiyon olabilirsin. Çünkü ilk yıllarda hep üzerinde baskı vardır. Ama başarıyı yakalarsan, sonraki yıllarda bu baskı olmaz. Ve o gün Ali Sami Yen Stadı'nda her şey rüya gibiydi. Mutluluğun anlamını orada bulunan herkes gibi daha iyi anladım. Ancak o televizyon başında geçen dakikaları bir daha hatırlamak istemiyorum".
Gerets, Başkan Özhan Canaydın için de "Kendisi çok önemli bir insan. Onun üzüldüğünü görmek bizi kahrediyordu. Ama sayın Canaydın'ın yeniden güldüğünü görmek bizleri müthiş mutlu etti" ifadelerini kullandı.
Gerets artık tatile hazırlanıyor. "Herşey gelecek için. Şampiyonlar Ligi yeni hedefimiz" derken, eğlenme zamanının bittiğini ve çok kısa bir tatilden sonra yeniden kolları sıvayacağını söyledi.
Fenerbahçe ne yapsın
"Fenerbahçe 81 puan topladı. Bir takım daha ne yapabilir? Normal şartlarda bu puanla şampiyon olmaları gerekirdi. Ve dünyanın her yerinde de bu puan şampiyonluğa yeter de artar bile. Ama olmadı. Çünkü biz de çok iyi mücadele ettik ve daha çok maç kazandık. Böyle bir lig nerede var? Son hafta olmuş, ne şampiyon belli, ne ligden düşen, ne de UEFA'ya gidecekler. Şimdi böyle bir ortamda Fenerbahçe'ye tepki göstermek olmaz."
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Türkiye ile anılmıştı, artık Sunderland'te

Real Madrid'de 10 numara kararı!

Thomas Müller, Vancouver Whitecaps'a transfer oluyor

Manchester City, James Trafford'ı geri aldı

Xabi Alonso'dan Arda Güler'e tam not

Borussia Dortmund, Trossard'ı istiyor

Chelsea'den Sterling kararı: 23 milyon Euro!

Altay Bayındır'dan transferde ters köşe!

Roma'ya Brezilya'dan sağ bek!

Rodrygo'dan Tottenham'a ret!
