Galatasaray'da kalite konuşuyor: 17 maçtır namağlup
Milli ara sonrası Başakşehir'i devirip zirvedeki yerini koruyan Galatasaray, Bodo/Glimt maçı öncesi moral tazeledi. 17 maçtır yenilmeyen Aslan'da rotasyon, hücum zenginliği ve İlkay Gündoğan'ın liderliği dikkat çekiyor.

Fotoğraf : AA
Milli ara sonrası Süper Lig'e Başakşehir galibiyetiyle dönen Galatasaray zirvedeki yerini korurken çarşamba günkü Bodo/Glimt maçı öncesi de moral buldu.
Sarı-kırmızılıların kadro kalitesi farkı, Başakşehir deplasmanında bir kez daha sahaya yansıdı.
Bu sezonki beşinci dış saha maçında ilk kez gol yemesine rağmen kazanmayı başaran, rotasyonlu kadrosuna rağmen çok sıkıntı çekmeyen, deplasmandaki son 9 sınavını kazanan, son 17 lig maçını kaybetmeyen Cimbom'un seviyesi, özellikle İlkay Gündoğan'ın takıma adapte olup saha içi liderliğini üstlenmesiyle iyice arttı.
Savunmasıyla rakiplerini az pozisyona sokan, kalecileri de güven veren Aslan'ın sayı-asist dengesi de hücumdaki zenginliğini gösteriyor.
SÜRE LİDERİ TORREIRA
- Buruk, sıkışık fikstür nedeniyle geçen üç sezona göre daha çok rotasyon yapıyor. Galatasaray bu sezon iki kulvarda 11 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 22 futbolcu süre aldı. İlk üçte Torreria (891 dk.), Sallai (883 dk.) ve Abdülkerim (873 dk.) var.
- 9 futbolcu (toplam 23) gol attı, 11 futbolcu (toplam 16) asist yaptı. 5 kez ağları sarsan Icardi dışında 5 oyuncunun (Yunus, Barış Alper, Osimhen, Sane ve Eren) 3'er golü; 5 oyuncunun (Sane, Sallai, Sara, Barış Alper, Torreira) 2'şer asisti var.
- 11 maçta tek yenilgisini Eintracht Frankfurt'tan 5-1'le alan Aslan, Almanya deplasmanından sonra çıktığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet 1 beraberlik yaşarken 3 maçta kalesini kapatamadı ve rakiplerinden (Konya, Beşiktaş, Başakşehir) birer gol yedi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Wayne Rooney'den Isak eleştirisi!

Jürgen Klopp'tan açıklamalar: Teknik direktörlüğe geri dönecek mi?

Barcelona'dan Hansi Flick için itiraz!

Avrupa devlerinde zirve yarışı kızıştı!

Hasan Salihamidzic: "Harry Kane için her kuruşuna değer"

Jamie Carragher: "Salah yedek kalmalı"

Milan'da Allegri farkı!

Igor Tudor için tehlike çanları!

Alvaro Morata, Como'da siftah yapamadı!

Nico Paz için Real Madrid bilinmezliği!
