Yedekler haftanın lideri oldu
Galatasaray yönetiminin 'yetersiz’ bulduğu yedek oyuncular, 16. haftanın en değerlileri oldu.
Hürriyet

Süper Lig’de zirvenin sahibi Fenerbahçe, yedek kulübesindeki zenginliğiyle liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırıyor. Sarı lacivertlilerin kaybettiği hafta Trabzonspor’u devirerek puan farkını 8’e indiren Galatasaray, 25.3 milyon Euro’luk yedek kulübesiyle zirvede yer alıyor.
Daha önce yönetim tarafından ‘yetersiz’ görülen yedekler, kadro derinliği olduğunu gözler önüne serdi. Sneijder ve Drogba gibi yıldızlarıyla 157 milyon Euro’luk piyasa değeriyle ligimizin en yüksek bütçeli takımı olan Cimbom, 16. haftada kulübede lider oldu.
‘YERLi AÇISINDAN KISITLI’ DENİLMİŞTİ
Cimbom’un ‘yetersiz’ denilen Türk yıldızları ligin en değerlisi olan takımlarına önemli katkı sağladı.
Galatasaray Yönetimi, 6+0+4 yabancı kuralı nedeniy-le özellikle yerli oyuncu kadrosunun yetersiz olduğu kararına varmıştı. Nitekim, teknik direktör Roberto Mancini de bu yabancı sınırlaması nedeniyle Türk oyuncu takviyesi yapmaları gerektiğinin altını çizmiş ve sunduğu transfer raporunda yerli oyuncuları istemişti. 6+0+4 kuralına geçilir-ken, sezon başında hiç Türk oyuncu transferi yapmayan Galatasaray Yönetimi bunu yanlış bir transfer politikası olarak değerlendirmişti. Sarı kırmızılıların da alternatifinin kısıtlı gördüğü bu kadro, ligin değer olarak lideri oldu.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Como, Genoa karşısında 3 puanı 90+2'de bıraktı!

Roy Keane'den Ruben Amorim tepkisi!

Manchester derbisinde kazanan City!

Liverpool yine son nefeste!

Atalanta Lecce'yi farklı geçti

Udinese, deplasmanda Pisa'yı tek golle geçti!

Chelsea'den Kenan Yıldız hamlesi!

Manchester City'den Bernardo Silva kararı!

Bayern Münih'ten Michael Olise kararı!

Frankfurt'ta Galatasaray maçı öncesi sakatlık şoku!
