Wesley'den Hollanda'ya tepki! ''Ayıp...''

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Kongolu oyuncu Christian Gandu'nun Hollanda'dan sınırdışı edilecek olmasına tepki gösterdi.  

Webaslan Dış Haberler
Wesley'den Hollanda'ya tepki! ''Ayıp...''

WEBASLAN DIŞ HABERLER- Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Kongolu oyuncu Christian Gandu'nun Hollanda'dan sınırdışı edilecek olmasına tepki gösterdi.

Hollanda alt ligi takımı Magreb 90'da forma giyen 23 yaşındaki Christian Gandu'nun sınırdışı edilmesini isteyen Adalet Bakanlığı Göç ve Vatandaşlık Servisi'nin kararını 'ayıp' olarak gören Sneijder konuyla ilgili sert konuştu.

Gandu'nun 9 yaşında Hollanda'ya geldiğini, anne-babasının hayatını kaybettiğini ve sonradan minik Gandu'nun Utrecht altyapısında futbol oynadığını belirten Sneijder; "Christian'ı çocukluğundan beri tanırım. Utrecht altyapısında kardeşim Rodney ile beraber oynadılar. Bizim yanımızda kalırdı. O bir Hollandalı. Flemenkçe'yi iyi konuşuyor, kendi parasını kazanıyor. Kongo'dan yaşadığından daha uzun yıllar burada yaşadı. Eğer oraya dönerse yabancı gibi görülecek. Bu tutum çok yanlış. İnsanlara yardım etmek yerine hayatlarını zorlaştıracak sınırdışı kararı almak beni çok sinirlendiriyor." diye konuştu.

9 yaşında Hollanda'ya giden Kongolu Gandu, Utrecht altyapısından 12 yaşında ayrıldı. Akademinin en çok gelecek vaadeden oyuncusu olarak gösterien Gandu daha sonra Dortmund, Groningen, Almere City, Zaglebie Sosnowiec, SK Skra ve Orange isimli takımlarda forma giydi. Şimdi ise Hollanda altlig ekiplerinden Magreb90 isimli takımda forma giyiyor. Vatandaşlığı olmadığı için Gandu'nun Hollanda'dan sınırdışı edilmesi söz konusu.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler