UEFA, son kararını çarşamba günü açıklayacak!
UEFA ile İngiliz yetkililer, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan Londra'ya alınmasını görüştü.
UEFA, Chelsea ile Manchester City arasında 29 Mayıs 2021'de oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin yerini değiştirmek için bugün İngiliz Hükümet yetkilileri ve İngiltere Futbol Federasyonu ile görüşme gerçekleştirdi.
BBC'de yer alan habere göre; Avrupa futbolunun yönetim organı, en geç çarşamba günü İstanbul ve Wembley arasında seçim yapacak. UEFA, finali İstanbul'dan almak konusunda isteksiz ancak İngiliz hükümetinin ısrarcı tavrı nedeniyle kararsız kaldı.
Lizbon'u da bir alternatif olarak görünen UEFA, son kararını en geç 48 saat için verecek ve açıklamasını yapacak.
WEMBLEY'DE SEYİRCİ SIKINTISI
UEFA'nın önündeki bir diğer engel de Türkiye, 25.000 seyirciye izin verirken, İngiltere ise Wembley'de en fazla 10.000 seyircinin olabileceğini iletti. UEFA, bu konuda bir muafiyet talep etti.
OYUNCULARA MUAFİYET YOK; KARANTİNA
Türkiye, İngiltere tarafından 'kırmızı listeye' alındığı için Şampiyonlar Ligi finaline gidecek futbolcuların, idarecilerin ve futbolseverlerin hükümet tarafından belirlenecek bir otelde 10 gün kalması gerekecek. İngiliz hükümeti, bu kuralda bir muafiyet tanınmayacağını UEFA'ya aktardı.
UEFA, bu durumun EURO2020'de de forma giyecek birçok oyuncunun finalde oynayacak olmasından ötürü sıkıntıya girdi.
TÜRKİYE'NİN HARCADIĞI PARA KARŞILANACAK
UEFA, ayrıca Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi için harcadığı paranın da İngiliz hükümeti tarafından karşılanması gerektiğini belirtti.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Xavi Espart'tan Barcelona'ya kötü haber: 7 hafta yok!

Massimiliano Allegri'ye iki maç men cezası!

Milan'ın savunmasına yeni aday: Raphael Le Guen

Ardon Jashari'den Luka Modric'e büyük övgü

Udinese'de Runjaic yerine Igor Tudor

Manchester United için Eddie Howe iddiası!

Liverpool'un eski yıldızına köpek saldırısı! 50'den fazla dikiş atıldı

Pierre Sage'dan geleceği için açıklama: "Sadece gürültü"

Bruno Fernandes'ten olay yaratan beğeni!

Lazio'nun zirve inadı sürüyor!























