"Sneijder'e teklif yok"
Lig TV Futbol Gündemi programına katılan Lütfi Arıboğan transferlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Lig TV Futbol Gündemi programına katılan Lütfi Arıboğan, yabancı sınırlamasında 6+0+4 sistemine karşın, Galatasaray'ın "sınırsız yabancı" isteğine yeni bir çözüm getirdi. Arıboğan, "AB üyesi futbolcularıyla sınırlamaya takılmadan sözleşme imzalanması" gerektiğini söyledi.
"Yabancı oyuncu ile ligin kalitesini ve kulübün uluslararası rekabetini artırıyorsunuz. Ayrıca ulusal takıma da katkı yapıyorsunuz; çünkü yerli oyuncular da yabancı oyuncuların olduğu ligde üst düzey hale geliyor. Türkiye'de isterseniz tamamen yasaklansın ve yerli oyuncular oynansın. Bence Türk futbolu şu aşamadadır; yerel mi olacağız, global mi. Avrupa'nın önemli bir ülkesi mi, sıradan bir 3. dünya ülkesi mi? Yabancı sayısı azalmış, rekabetin düştüğü sıradan yerel bir lig haline mi gelelim?".
"Avrupa ekonomik krizden etkilenirken biz iyi bir noktaya geldik. AB'ye üye değiliz ve dezavantajlıyız. AB ülkelerinde, AB üyesi oyuncuları vatandaş gibi oynuyor. En azından bunu yapabiliriz. Basketbolda futbolda bunun örnekleri var. AB'ye aday olduğumuz ve bir gün gireceğimiz için, sporcuların sporculuk yaşamları da sınırlı olduğu için, sporcular mahkeme kararıyla AB ülkelerinde AB vatandaşı gibi oynayabiliyor. Federasyonun hemen yapacağı, AB ülkesi gibi olmamızdır. Ara ve temel çözüm budur".
"Transfer konuları hassas, halka açık bir şirketiz söylediklerimizin haber değeri var. böyle bir sorumluluğumuz da var, yeni sezonda da güçlü bir Galatasaray sözü veriyorum ama alınacak isimlerle ilgili bir şey söyleyemiyorum"
"Melo'nun kalması için arzu ediyoruz, geçen sene kadar uzamaması için arzu ediyoruz. Melo'yu istiyoruz".
"Sneijder için bir teklif yok. Biz de basından okuyoruz. Mourinho'nun eski teknik direktörü ve iyi ilişkisi olması haber değerini artırıyor bunun ama bize bir teklif gelmedi".
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

'Muhteşem' Arda Güler: Real Madrid'in büyük kozu!

Marsilya'da kriz büyüyor: Üst üste 4. yenilgi

Bruno Genesio'dan Beşiktaş ve Avrupa Ligi iddiası

Bournemouth, Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

Zeki Çelik attı, Juventus kazandı!

Manchester City, Lig Kupası'nda rahat turladı

Kylian Mbappe'den derbi için açıklama

Real Betis'e 3 puan için tek gol yetti

Ruben Amorim: "Her şeyi hemen istiyorlar"

Mora: "Roma'yı bu yüzden seçtim"

























