Sahne senin Turgay ağabey
Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray taraftarını duygulandıracak yeni projenin adımlarını atmaya devam ediyor.
Webaslan.com
Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında oynayacağı Bursaspor maçında bu isim, efsane oyuncularımızdan Turgay Şeren olacak.
Galatasaray Lisesi mezunu olan Turgay Şeren, 15 Mayıs 1932 günü Ankara'da doğdu. Henüz 18 yaşındayken Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kalesini korumaya başlayan Şeren, 1947 ila 1967 yılları arasında Galatasaray forması giydi.
Kariyeri boyunca sadece Galatasaray için oynayan ve toplam 631 defa sahaya çıkan efsanevi sporcumuz, bu alanda kulüp tarihimizin en başarılı ismi olarak öne çıktı. Türkiye Milli Takımı'nın formasını yaklaşık 50 defa sırtına geçiren Turgay Şeren, 1951 yılında Federal Almanya karşısında 2-1 kazanılan maçın ardından "Berlin Panteri" lakabını aldı. Bu maçtaki olağanüstü performansı sonrasında Alman Kicker dergisi, Turgay Şeren'i "bir insan nasıl olur da bu kadar yükseğe sıçrayabilir" başlığıyla kapağına taşıdı.
Futbolu bıraktıktan sonra 1979-1980 sezonunda Galatasaray antrenörü olarak görev yapan Turgay Şeren, örnek kişiliğiyle tüm sporseverlerin saygısını kazanmayı başardı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Juventus'ta Bernardo Silva için sözleşme planı

Real Madrid'de kale yine Lunin'e emanet

Real Betis sürprize izin vermedi

Premier Lig'de bilet fiyatları sınırlaması devam edecek

Inter'de ana hedef Guglielmo Vicario

Luca Toni'den Harry Kane için büyük övgü!

Real Madrid'i yıkan haber: Thibaut Courtois

Van Dijk'ten Galatasaray'a flaş gönderme!

LaLiga'dan resmi açıklama: Arda Güler'in golü kaç metreden?

İngiltere'de gündem Liverpool-Galatasaray maçı



























