Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kritik açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs gündemine dair açıklamalarda bulundu.

14

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası koronavirüs gündemine dair açıklamalarda bulundu ve günün koronavirüs tablosunu, gidişatı da açıklarken, önemli uyarılarda bulundu. İşte Sağlık Bakanı'nın sözleri...
13

YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

Ülkemiz başarıya, yönetim iradesi ve milletçe mücadelesi sonucu ulaşmıştır. 1 Haziran itibarıyle yeni bir sürece girdik. Bu sürece normalleşme süreci diyloruz. Dünyada devam eden salgın şartlardan en az etkileneceğimiz, nihai sonuca yaklaşacağımız bir hayat için planlama yapıyoruz. Salgınla mücadelemizde birinci dönemi tamamladık demiştim. Mücadelemizin ikinci döneme girdiğimizi başarının bazı koşullara bağlı olduğunu ifade etmiş, hastalığa karşı uyarıda bulunmuştum.
12

ŞARTLARDAN ETKİLENDİK

1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme süreci başta sağlık alanı olmak üzere geniş alanı kapsayan bir süreçtir. Dünya çapındaki bu salgın ölüm-kalım endişesiyle insanların evlerine kapanmasına yol açmakla kalmadı, üretim, ticaret, eğitim, turizm, kültür hayatına ağır darbeler vurdu. Dünyanın şu anki refah düzeyi altı ay üzerinden çok geriye düşmüştür. Ülkemiz bu süreci çok az hasarla yaşayan nadir ülkelerden olmakla birlikte elbette şartlardan etkilenmiştir.
11

SALGIN BİTTİ ANLAMINA GELMEZ

Tedbirlere uymak artık sadece sağlığımızı iyice güvenceye almak, salgının önünü kesmek anlamına gelmiyor; aynı zamanda ülkemizin refahını arttırmakla sorumlu kurum ve insanların önünü açmak anlamına geliyor. Yavaşlayan üretimin hızlanmasına destek, eğitim şartlarının normalleşmesine imkan anlamına geliyor.
10

ÖĞRENCİLERE ŞARTLARI HAZIRLAMALIYIZ

Yeni takvim başladığında öğrencilerimiz için güvenli şartları hazırlamış olmalıyız. Halen sınırlı sokağa çıkan büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu grup yaklaşık 30 milyonu oluşturuyor. Yaşlılarımızın sokağa çıkacağı şartları uyacağımız tedbirlerle bizler sağlayacağız.
9

MASKE TEK BAŞINA YETMEZ

Hepimizi üzeceğini bildiğim bir konuyu açmak zorundayım. Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar 4985 hastamızı kaybettik. Hiçbirimiz, tedbirlerde daha başarılı olsaydık vefat sayımız değiştirdi diyemeyiz. Tedbirler, her gün karşımıza çıkan sonuçlarla yakından ilgilidir. Maske ve 1.5 metre mesafe, uyulması gereken tedbirlerdir. İkisinden biri yeterli olmayabilir. Maske, sosyal mesafe ihlali için yeterli olmamalıdır.
8

TEDBİRLERE UYMAK BİR ÖDEVDİR

Şimdi tedbirlere uyarken sorumluluk alanımız öncekinden çok daha büyüktür. Tedbirlere uyum kendimize, milletimize, devletimize karşı bir ödevdir. Salgının en çetin günlerinde gösterdiğimiz başarıyı, günlük vaka sayısının 1000 civarına düştüğü, hastalığın yayıldığı hızının kesildiği günlerde göstermek zor değildir. Üç zorluk vardır. Birinci salgının sona erdiği inançtır. İkincisi tedavideki başarıya güvenerek tedbirin unutulması ve risk grubunda olanların tedbirleri gevşetmesidir.
7

ESKİ ALIŞKANLIKLARA DÖNMÜYORUZ

İşyerlerinde tedbirlere uymalıyız. Restoranlarda masalara 2-3 kişi birlikte oturmamalıyız, minibüste, otobüste boş koltuk kuralına uymalıyız. Pazara gideceksek, en sakin ortamı tercih etmeliyiz. Normalleşme süreci, eski alışkanlıklarımıza dönüş demek değildir. Tedbirlere uymazsak, başa dönebiliriz.
6

İKİNCİ DALGA BEKLEMİYORUZ

İkinci dalga beklemiyoruz. Bunda kontrollü sosyal hayatı uygulamaya geçirmenizin rolü büyüktür. Bakanlığımız, sağlık ordumuz adına yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi tedbirlere daha ciddi uymalıyız. Bu dönemde, salgının seyri daha çok hastalığı belirsiz şekilde taşıyanlar üzerinden değişecektir. Belirti göstermeyen birinden başkasına geçen hastalık, bulaştığı kişide ciddi sorunlara yol açacaktır.
5

TEDBİRLER TEK BAŞINA YETMEZ

Tedbirleri tek başına uygulamanız yeterli olmayacaktır. Maske ve mesafe kuralını ihlal edenlere sosyal mesafenin ötesinde mesafeli davranın, bu hakkınızı kullanın. Toplum sağlığına işyerlerini, saygı göstermeyenlerden ayırın, tenkidinizi yapın, takdirinizi gösterin. Rehberlerin ana başlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberidir. Bu rehberler farklı sektörlerdeki üretim ve iş yerlerinden başlayarak spor, aktivite alanlarına, AVM'lere kadar çalışanların, müşterilerin uyması gereken düzeni ortaya koymaktadır.
4

AVM GİRİŞLERİ KALABALIK ÖNLENMELİ

Rehberimiz şu uygulamayı talep ediyor AVM girişlerinde kalabalık oluşması önlenmeli. Mesafe kuralının ihlaline yol açmayacak düzenleme yapılmalı. AVM girişlerinde ateş ölçümü yapılması tavsiye edilmelidir. Tüm işyerleri ve kapalı işyerlerinde bu tedbir gerekli görülmektedir. İşverenlerin ve yönetimlerin belirlenen AVM'deki kişi sayısını dikkate almalıdırlar. Asansörlerin üçte bir kapasite ile kullanıma izin verilmelidir. AVM gibi kapalı ortamlarda lütfen 3 saatten fazla kalmayın.
3

REHBERİ YAYINLADIK

Bir de müjde vermek istiyorum. Normalleşme süreci, sağlık hizmetleri açısından önemli sonuçlar doğurmaktadır. Hastanelerimiz artık normal hizmetlerine geçmeye başlıyor. Hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız için de gerekli rehberi yayınladık, kurallara muntazam şekilde uyulacaktır.
2

GÜNÜN RAPORU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 52305 test yapıldığını, bugün 867 vaka olduğunu, 24 kişinin hayatını kaybettiğini, iyileşen sayısının ise 931 olduğunu açıkladı.
1

"TEDBİRLERLE HIZLANDIRALIM"

1 ay önce bugün 1.424 olan yoğun bakım hasta sayımız %57 oranında, 766 olan entübe hasta sayımız %66, günlük vaka sayımızsa %48 oranında azaldı. 52 bini aşkın testin sonucuna göre, bugün yeni vaka sayımız 867. TEDBİRLERLE BU DÜŞÜŞÜ DAHA DA HIZLANDIRALIM.
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler