''Mali tablolar CAS'a uymaz''
Galatasaray Üniversitesi Milletler Özel Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kocasakal, UEFA'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray'ın önündeki seçenekleri masaya yatırdı.
Milliyet

CAS’a başvurulması halinde 1 yıllık cezanın artması riski de gündemde. Ünlü hukukçu bununla ilgili olarak ise “UEFA kararını vermiş. Bundan daha fazla bir ceza isteyebileceğini tahmin etmiyorum. CAS, UEFA’nın kurallarına göre değerlendirme yapacak. Galatasaray burada aykırı bir durum görüyorsa başvurmakta fayda var. Galatasaray Kulübü mali yapısının uygun olduğunu ve ancak farklı karar çıktığını savunabilir. Mali tablolar, Galatasaray’ın böyle bir savunma yapması için uygun mu? Dışardan izlediğimiz kadarıyla değil” yorumunda bulundu.
Galatasaray’ın önünde bir seçenek daha bulunduğunu da kaydeden Kocasakal, “Galatasaray, sistemi karşısına alabilecek şekilde bir yola başvurabilir. ‘Mali denetim yüzünden sportif ceza verilmemesi gerekir’ yaklaşımıyla yeni tartışmaya zemin hazırlayabilir” diye konuştu.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Real Madrid ve PSG, Saliba'nın peşinde!

Real Madrid'e Alexander-Arnold şoku!

Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!

Real Madrid'e Trent Alexander-Arnold şoku!

Eintracht Frankfurt, Galatasaray maçına hazır

Kenan Yıldız: "Her zaman bunu yapmak istiyorum"

Xabi Alonso: "Arda hala öğreniyor ve gelişiyor"

Real Madrid maçında, Filistin bayrakları stada alınmadı!

Real Madrid, Mbappe ile kazandı!

Kenan Yıldız yetmedi: Juventus - Dortmund maçında inanılmaz son!
