Linnes: "Galatasaray bir okul"
İstanbul'da futbol oynamanın mental olarak güçlü olmayı gerektirdiğini söyleyen Martin Linnes, "Bence bu ortamda futbol çok öğretici" dedi.

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes, Galatasaray'ı bir okula benzetti.
Norveç'te futbola bakış ile Türkiye'deki insanların bakış açılarının farklı olduğunu dile getiren Linnes, "Benim şu an Türkiye'de tecrübe ettiğim şeyi bir çok Norveçlinin hiç görmediğine eminim. İstanbul'da futbol oynamak mental olarak güçlü olmayı gerektiriyor. Bence bu ortamda futbol çok öğretici, gidilecek iyi bir okul gibi. Galatasaray çok büyük bir kulüp" dedi.
Norveç'in 300 nüfuslu Sander köyünden çıkma olduğunu, şu anda ise eşi ve kızıyla birlikte 15 milyon nüfuslu İstanbul'da yaşadığını dile getiren Linnes, "Söylemeye bile gerek yok, bu büyük bir değişim... Ancak öte yandan iki yer arasında öyle muazzam bir fark da yok. Sonuçta kurallar aynı. İnsan olmak ile, insan gibi davranmak ile ilgili bir durum. Eğer bu varsa sorun yok" diye konuştu.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e övgü yağdıran Martin Linnes "Terim bir efsane. Bir aurası olan bir insan. Oynarken kendisi saha kenarına yaklaştığında bu aurayı hissediyorsunuz. Bu aura sizi futbol oynarken daha inançlı yapıyor. İyi, dürüst ve oyuncularına karşı açık sözlü bir insan. Ben de böyle açık konuşan insanları severim" dedi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Monaco Barcelona'dan Ansu Fati'yi kiraladı

Hakan Çalhanoğlu'ndan Martinez ve başkan Marotta'ya cevap

Juventus'tan Osimhen için yeni hamle

Diego Leon, Manchester United yolcusu!

Atletico Madrid'de üç ayrılık: Reinildo, Azpilicueta ve Witsel!

Atletico Madrid, Ruggeri'de mutlu sona yakın

Chelsea, Joao Pedro'yu bitirdi!

Thomas Partey, Arsenal'den ayrılıyor!

Manchester United'ın yeni hedefi Ivan Toney

Reinildo'nun yeni durağı Sunderland!
