İşte son planlama! Tek sıkıntı...
Galatasaray'da Fatih Terim ve Ünal Aysal arasında yapılan zirvenin ardından transfer planlaması da belli oldu.
Vatan

Daha önce seçim listesini açıklarken "Hocayla benim aramda bir aracı kurum olmasına gerek yok. Direkt hocanın bana ulaşmasını istiyorum” diyen Aysal, Terim'le görüşmeleri bizzat yapacağını ifade ederken ikili tesislerde gerçekleşen divan kurulu toplantısından 1 saat önce bir araya geldi. İşte yaklaşık 1 saat süren transfer zirvesinden yaşanlar...
5 İSİM ÖNDE
Sarı-kırmızılıların yabancı sınırlaması nedeniyle transfer stratejisi ise 'kim giderse o kadar oyuncu almak.' Buna göre ilk takviye sol beke yapılacak. Sonra orta sahaya ardından da sol ya da sağ açığa bir yabancı alınacak. Ancak yeni sezonla birlikte 6'sı maç kadrosunda 4'ü ise tribünde olmak üzere sınırın 10 olması nedeniyle yeni yabancıların takıma kazandırılması için birçok ismin gönderilmesi şart. Nedeni ise Muslera, Eboue, Dany, Riera, Amrabat, Sneijder, Culio. Elmander ve Drogba'nın yanı sıra Lille'den Aurelien Chedjou'nun takıma katılması ile birlikte sarı-kırmızıların şu an zaten 10 yabancısı bulunuyor. Gönderilmesi düşünülen isimlerin başında Culio, Elmander, Riera, Amrabat ve Dany öne çıkıyor.
Farfan ile Bastos için henüz girişim yok
Galatasaray'da takviye yapılacak son bölge ise sağ ya da sol açık. Tercih iki bölgede de oynayabilen bir ismi takıma kazandırmak. Bunun için de aynı takımda oynayan Perulu Jefferson Farfan ile Brezilyalı Michel Bastos listede. Schalke forması giyen ikili için henüz teklif yapılmadı. Bunun için de eldeki bazı isimlerin gönderilmesi bekleniyor.
İlk yolcular Elmander&Culio
EMMANUEL CULIO: 2 sezondur kiralık olarak başka takımlara gönderiliyor. Yeni sezonda da kalma ihtimali hiç yok. Transferde takasta kullanılması da söz konusu.
JOHAN ELMANDER: Sarı-kırmızılılarla 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor. Ancak özellikle Drogba'nın gelmesi ile süre alması imkânsızlaştı. Oynama ihtimali '0', kesin gidiyor.
DANY: Hem kontratı var hem de gönderilmesi durumunda yerine adam koyulması gerekiyor. Bu nedenle elden çıkarılacaklar içinde öncelikli tercih değil.
ALBERT RIERA: Bu sezon çok başarılıydı. Ayrıca yıllık 3 milyon Euro ücretini ödemeye yanaşan yok. Giderse paranın yarısını ödemek durumunda olması da G.Saray'ın işine gelmiyor.
NORDIN AMRABAT: 23 yaşında. Fatih hoca Faslı oyuncuyu beğeniyor. İyi bir teklif gelirse gidebilir. Bastos ya da Farfan'ın transferi halinde kalma şansı bulunmuyor.
2 sezonda 24 transfer
Ünal Aysal başkan seçildikten sonra G.Saray'ın başına Fatih Terim'in geçmesinin ardından sarı-kırmızılılar 24 transfer yaptı. Drogba ve Sneijder gibi yıldızların bulunduğu 10 yabancının yanı sıra 14 de Türk futbolcu G.Saray'a geldi.
GÜNÜN İDDİASI: Yunan adalarında İnler görüşmesi!
Melo'nun alternatifleri ile ilgili bir iddia ise Gökhan İnler... Buna göre Ünal Aysal, Yunan adalarında Napoli'nin başkanı Aurelio de Laurentiis ile bir görüşme yapacak. Çizme ekibi İsviçre asıllı Türk oyuncu için kapıyı 11-12 milyon Euro'dan açarken, sarı-kırmızılıların belirlediği rakam ise 7.5 milyon Euro. İki başkanın buluşmasında Aysal'ın bu rakamın yanı sıra gönderilmesi düşünülen oyunculardan bazılarını da önermesi bekleniyor.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Claudio Ranieri: "Kalmam hata olur"

Real Madrid'in sol bek tercihi Carreras

Paris Saint-Germain'de Dembele umudu!

Hansi Flick: "Ter Stegen 11'de olacak"

Jonathan Tah için Avrupa'da büyük yarış!

Erik ten Hag, Xabi Alonso'yu bekliyor!

Pep Guardiola: "Ara vereceğim!"

Vitor Pereira: "Wolverhampton'da biraya değil, insanlara gidiyorum"

Bayern Münih'te Eric Dier'a veda!

Manchester United, San Mames'te final ateşini yaktı!
