İstatistikler: "Galatasaray yüzde 100 şampiyon"
Galatasaray, 3 puanlı sistemde son 5 haftaya önde girdiği 10 sezonun tamamında şampiyon oldu.
Ligin en kritik haftalarından birinde, güçlü rakibi Başakşehir'i mağlup eden Galatasaray, bitime 5 hafta kala en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Beşiktaş'la puan farkını 5'e çıkardı.
Matematiksel olarak son virajda 3 takımın da hâlâ şampiyonluk şansı var ve heyecan devam ediyor. Ancak geçmişe bakıldığında, lig tarihi hiç de öyle demiyor.
10 SEZONUN TAMAMINDA KUPAYI KALDIRAN TARAF
Galatasaray, 3 puanlı sisteme geçilen 1987- 1988'den beri; son 5 haftalara 5 puanlık fark bir yana, puan puana ya da birkaç puan farkla lider girdiği '10 sezonun tamamında' şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu.
Hatta son 5 haftaya averajla, 2 veya 3 puan farkla 2. sırada girdiği 5 sezonda da şampiyon olmayı başardı.
Üstelik en az 5 puan farkla lider girilen bu sezonların üçünde Okan Buruk da futbolcu olarak yer almıştı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Şampiyonlar Ligi'nde ekstra hak yine İngiltere'ye

Dominik Szoboszlai'nin Galatasaray kabusu!

Bayern Münih'ten Atalanta karşısında şov!

Barcelona, maçı son dakikada kurtardı

Hull City'den iki maç sonra galibiyet!

Van Dijk: "Çok fırsat harcadık"

Liverpool'un kabusu İstanbul!

Liverpool taraftarlarından Atatürk pankartı

Walker'den Dünya Kupası öncesi şok karar

Robert Lewandowski'den geleceği için mesaj

























