İspanya devlet TV'sinde ırkçılık skandalı
Eduardo Camavinga'nın imza törenine İspanya devlet kanalı RTVE adına giden muhabir Lorena Gonzalez'in 'Bu adam takım elbisesinden daha siyah" sözleri tepki çekti.

İspanya devlet radyo televizyon kurumu RTVE muhabiri Lorena Gonzalez'in Real Madrid'in yeni transferi Eduardo Camavinga'nın tanıtım töreni sırasında ırkçı sözleri ülkede şok etkisi yarattı.
Kamu kanalı adına Camavinga'nın imza törenine giden Lorena Gonzalez, mikrofonun kapalı olduğunu düşündüğü sırada "Bu adam takım elbisesinden daha siyah." ifadelerini kullandı ve bu ırkçı yorum RTVE'nin canlı yayınında da yanlışlıkla duyuldu.
Bu olay sonrası RTVE'ye ve Lorena Gonzalez'e tepkiler yağdı. RTVE'den yapılan açıklamada "RTVE, Camavinga'dan özür diler ve bu aşağılayıcı yorumlar nedeniyle derinden pişmanlık duyup kınar. Gereken önlemleri en sert şekilde alacağız." denildi.
Lorena Gonzalez ise kendi sosyal medya hesabından, "İçten özürlerimi sunuyorum. Söz konusu yorum, sporcuya yönelik kötü niyet ve düşünceden yoksundur. Talihsiz olmasına ve mikrofonların kapalı olduğunu düşünmeme rağmen ırkçı ve aşağılayıcı sözlerimin bahanesi yoktur." dedi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Leicester City, Ruud Van Nistelrooy'u görevden aldı

Manchester United, Gyökeres yarışında öne geçti

Lille, Olivier Giroud ile anlaşma sağladı

Torino'dan Galatasaray'a çift paket: Zaniolo ve Cuesta

Fulham, Romulo için resmen devrede!

Milan'da ayrılık yükleniyor: Divock Origi

Juventus'ta Gatti ile yeni sözleşme yakın

Ibrahima Konate, Real Madrid'i istiyor!

Como, Milan ile Thiaw için anlaştı: 25 milyon Euro!

Villareal'den orta sahaya takviye: Majer
