İşletme değeri yüzde artışında Avrupa'nın birincisiyiz
Dünyaca ünlü denetim ve değerlendirme firması KPMG'nin Avrupa liglerinde mücadele eden 32 takımı incelediği, "2020 Avrupa Elitler Değerlendirme Raporu" yayımlandı. Rapora göre kulübümüz, önceki seneye göre işletme değerindeki %49’luk artışla, yüzde artışı açısından Avrupa’daki liglerde mücadele eden tüm rakiplerini geride bıraktı
Dünyaca ünlü denetim ve değerlendirme firması KPMG'nin Avrupa liglerinde mücadele eden 32 takımı incelediği, "2020 Avrupa Elitler Değerlendirme Raporu" yayımlandı.
İngiltere’den 9, İspanya’dan 7, İtalya’dan 6, Almanya’dan 3, Fransa ve Portekiz’den 2’şer, Hollanda’dan 1 takımın girebildiği elitler değerlendirme raporuna Türkiye’den 2 takım dahil oldu.
Rapora göre kulübümüz, önceki seneye göre işletme değerindeki %49’luk artışla, yüzde artışı açısından Avrupa’daki liglerde mücadele eden tüm rakiplerini geride bıraktı. Paris Saint Germain önceki seneye göre %45, Inter Milan ise önceki seneye göre %42’lik artış oranıyla kulübümüzü takip etti.
İşletme değeri artış tablosunda lider olan takımımızın yükselişinde, 2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki mücadelesinin önemli rol oynadığı belirtildi.
2018 yılının Ekim ayında UEFA ile yaptığımız anlaşmaya göre, taahüt gereği 20 milyona kadar zarar açıklama izni varken, sezonu 5 Milyon karla kapatmamız ve KPMG’nin son raporundaki, önceki yıla göre işletme değerindeki %49’luk artışın, UEFA ile yapılan anlaşmaya uyulduğunun göstergesi olarak değerlendirildi.
32 takımın işletme değer artışlarının karşılaştırıldığı raporda, 8 takımın değer kaybı yaşadığı gözlemlenirken, listeye yeni eklenen 2 ekip dışındaki 22 takım işletme değer artışı göstermeyi başardı.
Önceki yıla göre değer artışı yapan, Avrupa Liglerinde mücadele eden 22 takımın ortalama yükselişi %19’ken kulübümüzün %49 ile büyümesi gözlerden kaçmayan bir diğer detay oldu.
KPMG'nin ocak ayında yayınladığı Avrupa'nın 8 şampiyonunun mali durumunun masaya yatırıldığı araştırmada kulübümüz, kadro masrafı/işletme geliri oranında %49 ile sekiz Avrupa Şampiyonu arasında en iyi ikinci paya sahip takım oldu.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Palmer'dan Rogers transferi için itiraf!

Bournemouth'tan Antonio Silva hamlesi! Anlaşma sağlandı

Liverpool'da ortalık karıştı! Jones ile Szoboszlai tartıştı

Eddie Howe, Newcastle United'dan ayrıldı

Mykhailo Mudryk'in cezası kaldırıldı, futbola geri dönüyor

Manchester City'den kaleci hamlesi: Geronimo Rulli

Bayer Leverkusen'de Grimaldo'nun yerine Miguel Gutierrez

Como'dan Chalobah atağı! Chelsea ile pazarlık sürüyor

Chelsea'ye Abramovich yüzünden ceza!

İspanyol yıldız Pedro Porro'nun tatil tercihi Antalya oldu


























