Holigan operasyonu!
Geçen sezon Göztepe–Eskişehir maçında meydana gelen olaylarla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü’nce marjinal gruplara yönelik operasyon düzenlendi. 6 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında aranan 72 şüpheliden 59’u gözaltına alındı
Geçtiğimiz Haziran ayında oynanan Göztepe-Eskişehir 1. Lig Play-Off final müsabakasında meydana gelen ve her iki takım taraftarları içerisinde bulunan marjinal gruplara yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenlendi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün olayın hemen ertesi günü 5 Haziran'da oluşturduğu özel ekipçe yürütülen çalışmalar neticesinde 7 terabaytlık stat güvenlik kamera görüntülerinin 4 terabaytlık kısmı incelendi. Ve operasyonun birinci dalgası gerçekleştirildi. Bahse konu suçları organize bir şekilde örgütlü olarak yaptıkları değerlendirilen ve her iki takım taraftarları içerisinde bulunan marjinal şüpheli sayısı toplam 46 olarak belirlenirken kamu malına zarar verilmesi olayına karışan şüpheli sayısının 26 olduğu kaydedildi.
Toplam 72 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verildi. Şüphelilerden 59'u İzmir, Eskişehir, İstanbul, Mardin, Ankara ve Aydın illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınarak Antalya'ya getirildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Marjinal gruplarca gerçekleştirilen olayların kamu düzenini bozmaya yönelik olduğu, toplumda infial uyandırma güdüsü içerisinde maytap, meşale ve sis bombası kullanılarak gerçekleştirildiği, kapı ve turnikeler ile koltukların kırılarak ve çimlerin yakılması suretiyle kamu malına zarar verildiği tespit edilmiştir.Söz konusu eylemlerin her iki takım taraftarı olan geniş bir seyirci gürûhu tarafından işlendiği tüm spor kamuoyu tarafından açıkça görülmüştür" denildi.
107 POLİS ve 120 ÖZEL GÜVENLİĞE SORUŞTURMA AÇILDI
Şüpheliler hakkında 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak', 'Tehlikeli Maddelerin İzinsiz Bulundurulması' ve 'Kamu Malına Zarar Vermek' suçlarından soruşturma başlatıldı. Ayrıca stadyuma biletsiz bir şekilde turnikelerden çift giriş yaparak giren toplam bin 896 kişiye 6222 Sayılı Kanun kapsamında işlem yapıldığı öğrenilirken 'müsabakaları izlemekten men' ve '25'er gün adli para cezası' suçlarından yaptırım uygulanacak.
Olaylarda ihmali bulunan 107'si polis, 120'si özel güvenlik olmak üzere toplam 227 kişi hakkında da idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Leicester City satışa çıktı!

Enes Ünal yeniden Getafe'de

Manchester City, Jeremy Doku ile yeni sözleşme imzaladı

Barça'nın B planı: Mikautadze

Real Madrid yeni sezona Teresa Herrera kupasıyla başladı

UEFA Süper Kupa şampiyonu Paris Saint-Germain, kupasını aldı

UEFA Süper Kupa'da şampiyon PSG

Martinelli ilk 11 başladı: Arsenal hazırlık maçını penaltılarla kazandı

Hull City, Senegalli futbolcu Mendy'yi transfer etti

Roma, Atletico Madrid'den Molina'yı kadrosuna kattı





























