Gizli transfer yasağı
Yaptırımlara göre 2017 yılı raporlama dönemine kadar transfer sezonları ekside kapatılamayacak Galatasarayımız'ın 10 milyon euro'luk transfer bütçesi için, 10 milyon euro'luk satış yapması gerekecek.
UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men edilen Galatasarayımız, +1 yıllık cezadan kurtuldu ama sert yaptırımlara maruz kaldı.
Sezon sonunda takımı gerçekleştirmek isteyen ve en az 5 takviyeye ihtiyaç duyan sarı-kırmızılı ekipte transfere sınır geldi. UEFA, Cimbom'a 2017 yılı raporlama dönemine kadar geçerli olacak şekilde 'alacağı oyuncuların maliyetinin sattığı oyunculardan gelecek olan gelirleri geçmeyecek şekilde olması' şartını getirdi. Yani 10 milyon euro'luk transfer bütçesi oluşturabilmesi için, 10 milyon euro'luk da oyuncu satması gerekiyor. UEFA'dan gelen yeni yaptırıma göre sarıkırmızılılar 2017 yılı raporlama dönemine kadar hiç bir transfer sezonunu ekside kapatamayacak.
GİDENLERİN SATIŞI DAHİL DEĞİL
Sarı-kırmızılı takımın bu yaptırımdan önce sattığı oyuncular ise yeni dönemde geçerli olmayacak. Yani Burak Yılmaz'dan alınan 8 milyon euro, Felipe Melo için alınan 3.7 milyon euro, Nordin Amrabat için alınan 3.5 milyon euro, diğer dönemde artı olarak gösterilemeyecek.
Yeni sezona yeni teknik direktör ve yeni transferlerle girmeyi planlayan yönetimimiz, denk transfer bütçesi şartı huzursuz etti. Bu madde, yaşlanan kemik kadrosunu yenilemek isteyen yönetimin elini kolunu bağlarken alması için mutlaka satması gereken sarı-kırmızılı ekip, yıldız oyuncularını elinden çıkartmak zorunda kalabilir.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Serge Gnabry'ye Avrupa'dan iki dev talip!

Premier Lig devleri, Kenan Yıldız'ın peşinde!

Milan'da Santiago Gimenez için karar!

De Laurentiis'ten UEFA VE FIFA'ya tepki!

Monaco taraftarından rekor: 1.146 formalık eşsiz koleksiyon

Wesley Sneijder: "Real Madrid, Haaland için doğrusunu yaptı"

Kenan Yıldız için 100M€'luk transfer ihtimali!

Mbappe, Ronaldo ve Messi'yi geçti!

Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e yumurtalı saldırı

Manchester United'da iki veda kararı: Altay ve Onana!

























