Galatasaray'a 7.1 milyon Euro borç
Galatasaray'ın yanlış transfer harcamalarından doğan zararlara bir yenisi daha eklendi

Galatasaray'ın yanlış transfer harcamalarından doğan zararlara bir yenisi daha eklendi. Sarı kırmızlı kulübün 2009 Temmuzu'nda Fransa Ligi takımlarından Lyon'dan transfer ettiği Abdul Kader Keita, 2010 Temmuzu'nda Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne 8 milyon 150 bin Euroya satılmıştı.
Adnan Polat döneminde yapılan bu transfer hamlesinde, o dönemde yapılan anlaşma gereği Galatasaray'ın Keita'nın satışından Lyon Kulübü'ne 1.1 milyon Euro bonus ödemesi gerekiyordu. O dönemde ödenmeyen bu rakam Fransız kulübünün FIFA'ya başvurması sonucunda Galatasaray'ın hakkında açılan soruşturma sarı kırmızılı kulübün aleyhinde sonuçlandı.
Galatasaray'ın son 3 aylık mali bilançosunda Lyon kulübüne ödenen 1.1 milyon Euro gösterildi ve ödemenin gerçekleştiği kesinlik kazandı.
GALATASARAY'DAN DOĞAN TV'YE 6 MİLYON DOLAR İADE
Sarı kırmızılı kulübün son üç aylık mali bilançosunda bir gerçek daha ortaya çıktı. Sarı kırmızılı kulüple Doğan TV arasında 2018 yılına kadar sürecek olan UEFA ve özel maç yayın anlaşması sona erdirildi. Yapılan hesaba göre de Galatasaray Kulübü'nün Doğan TV'ye 6 milyon dolar geri iade etmesi kesinlik kazandı.
Bu anlaşmada Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde yapılmış ve Doğan TV ile yapılan anlaşma sonrasında elde edilen gelir Elano ve Misimoviç'in transferine harcanmıştı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Markus Krösche: "Liderliği düşünmüyorum"

Can Uzun'dan golü için itiraf

Robin Koch: "Daha iyisi olamaz"

Can Uzun'dan Galatasaray'a 'sus' sevinci!

Wolverhampton'da Vitor Pereira ile yeni sözleşme!

Kopenhag ile Bayer Leverkusen yenişemedi!

Jude Bellingham, derbiyle dönüyor!

Capello: "Kenan Yıldız'ı tutmak zor olacak"

Chelsea'de Sterling ve Disasi krizi!

Juventus'tan Endrick'e ret!
