Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bambaşka!

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında İngiliz devini 1-0 mağlup eden ve tur için avantajı elde eden Galatasaray, Devler Ligi'nde bambaşka bir hale büründü. Sarı-kırmızılılar Frankfurt mağlubiyetinin ardından savunma olarak adeta tarih yazdı.

5

G.SARAY SAVUNMASI; BAMBAŞKA SEVİYE!

Galatasaray, savunmadaki başarılı performansı sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselmeye çok yakın. Son 16 turu ilk maçında sahasında Liverpool’u 1-0 yenen Sarı-Kırmızılılar, son 8 yolunda büyük avantaj elde etti.

4

7 MAÇTA 6 GOL

Etkili savunmasıyla İngiliz devi karşısında gol yemeyen Galatasaray, bu sezon Devler Ligi’nde üçüncü kez kalesini gole kapattı. Sarı-Kırmızılı ekip, sezon başından beri Şampiyonlar Ligi’ndeki 11 karşılaşmada kalesinde 16 gol gördü. Galatasaray, sezonun ilk maçında Frankfurt’a 5-1 yenildikten sonra savunmasını toparladı. Transferlerin de takıma adapte olmasıyla defansta daha başarılı performans sergileyen Aslan, Alman temsilcisi ile oynadığı maçtan sonra organizasyonun lig aşamasındaki 7 karşılaşmada kalesinde sadece 6 gol gördü. Cim Bom ayrıca Frankfurt’tan Manchester City’ye kadarki 6 maçın hiçbirinde 1’den fazla gol yemedi.

3

EKSİKLER FARK YARATTI

Aslan’ın savunmadaki eksikleri, bu sezon yaşanan Monaco ve Union SG mağlubiyetlerinde etkili oldu. 5. haftadaki Union SG karşılaşmasına Lemina, Eren, Singo ve Kaan gibi önemli savunmacılarından eksik çıkan Sarı-Kırmızılılar, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Sonraki haftada Monaco’ya konuk olan Galatasaray, yine aynı isimlerin olmaması sebebiyle maçı 1-0 kaybetti.

2

GOL YEMEDEN 2'DE 2

Cim Bom, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile oynadığı iki maçta da kalesinde gole izin vermedi. İngiliz devini ilk olarak lig aşamasının 2. haftasında konuk eden Galatasaray, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Sonrasında Liverpool ile son 16 turunda eşleşen Aslan, evindeki ilk maçı da 1-0 kazandı.

1

UĞURCAN'DAN 37 KURTARIŞ

Galatasaray’ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, Şampiyonlar Ligi’ndeki kurtarışlarıyla takımının başarısında önemli pay sahibi oldu. Devler Ligi’nde bu sezon kalesine gelen şutların 37’sini kurtaran Uğurcan, özellikle son iki Juventus ve Liverpool maçlarında performansıyla göz doldurdu. Uğurcan, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde en fazla kurtarış yapan 4. kaleci.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler