Galatasaray'da Frankfurt yenilgisinin sebepleri!
Şampiyonlar Ligi'nde Eintracht Frankfurt karşısında alınan farklı yenilgi, Galatasaray'da transfer politikaları, teknik direktör tercihleri ve oyuncu performansları üzerinden değerlendiriliyor.
Galatasaray, bu sezon en önemli hedef olarak belirlediği Avrupa arenasına kötü bir başlangıç yapmanın sarsıntısını yaşıyor.
Tarihinin en büyük transfer harcamalarına imza atan ve Şampiyonlar Ligi için yüksek beklentiler oluşturan sarı-kırmızılı ekip, ilk maçında Eintracht Frankfurt karşısında uğradığı ağır yenilgiyle hayal kırıklığına uğradı. Bu sonucun ardından farklı kesimlerden eleştiriler yükseldi.
Teknik direktör Okan Buruk'un özellikle savunmadaki tercihleri, Sanchez'i sol stoperde denemesi büyük tepki topladı. Buruk, Süper Lig'de kazandığı başarılarına karşın Avrupa kupalarındaki düşük performansı nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefinde.
Frankfurt mağlubiyetinin sebepleri şu şekilde öne çıkıyor:
Kadronun mühendisliği: Avrupa rekabeti için sol stopere ve orta sahaya takviye yapılmaması en önemli sorun olarak görüldü. Transferlerin gecikmesi de bu tabloyu ağırlaştırdı. Singo ve İlkay gibi isimlerin geç katılması, Uğurcan transferinin ise son güne bırakılması, takımı hazırlıksız bıraktı.
Okan Buruk'un kararları: Savunma düzeninde yapılan değişikliklerin daha önce hiçbir maçta denenmemiş olması eleştirilere neden oldu. Özellikle Davinson Sanchez'in sol stoperdeki performansı beklentilerin çok altında kaldı ve oyuncu kariyerinin en kötü maçlarından birini çıkardı. Lemina yerine Icardi'nin oyuna dahil edilmesi takımın direncini düşürürken, İlkay ve Sane'nin 11'de başlaması da tartışma yarattı.
Bireysel hatalar: Sarı-kırmızılı ekibin farklı mağlubiyetinde kişisel hataların payı büyüktü. Yunus Akgün iyi başlamasına rağmen kritik top kayıpları yaptı, Sanchez pozisyonunu yadırgadı, Singo çabasına rağmen rakibe üstünlük kuramadı. Sane etkisiz kalırken, Barış eline geçen şansı değerlendiremedi. Kaleci Uğurcan'ın da kalesinde güven verememesi sonucu skandal boyutlara taşıdı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Mbappe'den Zidane sözleri: "Film gibi ama gerçek"

Laporta'dan Messi dönüşüne yanıt: "Romantik ama çok zor"

Kolo Muani'nin dönüş tarihi belli oldu!

Makelele'den Real Madrid'e sert eleştiri: "Sorun hakem değil"

Villarreal yeni Rodri'sini yetiştiriyor: Carlos Macia

Simeone: "Barcelona'nın oynadığı futbol değil!"

Barcelona, Manchester City ve Dortmund, milli araya kayıpsız girdi

Mourinho derbi sonrası çılgına döndü! "Zavallı" diyerek elindeki fotoğrafı gösterdi

Real Madrid TV: "La Liga'yı bırakıp gideriz!"

İspanya'da olay: Jose Mourinho


























