Galatasaray 22 milyon euro'dan oldu
Galatasaray Şampiyonlar Ligi havuzundan 34 milyon ero kasasına koyarken, elde edebileceği 22 milyon euro'yu elinden kaçırdı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 34 milyon euro getir elde ederken, Avrupa Ligi'ne kalmasıyla da 22 milyon euro'dan oldu.
Kendi sahasında Porto'ya 3-2 yenen Galatasaray, grubunda 3. olarak Avrupa Ligi yolcusu oldu. Şampiyonlar Ligi katılım, performans ve yayın-pazarlama-piyasa havuzundan 34.2 milyon euro kasasına koydu. Turnuvaya katılımdan 15.25 milyon euro, turnuvada topladığı 4 puanla da 3.78 milyon euro gelir elde etti.
'Market Pool' olarak adlandırılıan havuz gelirleri yarı yarıya düşerken, takımların son 10 yıllık performasnları devreye girdi. Buna göre listede sondan 7. yani 26. sırada yer alan aslan, bu yeni düzenlemeyle 7 milyon 756 bin euro gelir elde etti. Türkiye'nin pasta payı 8.5 milyon euro olurken bu gelirin 7.5 milyon euro'su Sarı Kırmızılı ekibin kasasına girecek.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda etmesi, kazanabileceği 16.2 milyon euro'luk performans gelirlerinden sadece 3.6 milyon euro elde etmesine mal oldu. İkinci tura kalma bonusu olan 9.5 milyon euro'yu da alamayan aslanın toplam kaybı 22 milyon euro oldu.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Bayern Münih, Dortmund'u iki golle geçti!

Barcelona, El Clasico öncesi moral buldu

Sunderland, Vitor Pereira'nın galibiyet hasretini sürdürdü!

Erling Haaland futbolu kırdı!

Bayer Leverkusen seriye ara vermedi

Stuttgart, aradan galibiyetle döndü

Vedat Muriqi attı, Sevilla yıkıldı!

Nottingham Forest'ta Ange Postecoglou ile yollar ayrıldı

Chelsea, üç puanı üç golle aldı!

Fatih Terim'den Kenan Yıldız'a büyük övgü: "Daha yeteneklisi yok!"
