''G.Saray'a 30 dakika yetti''
Spor yazarı Cüneyt Tanman, zorlu saha şartlarına rağmen sarı-kırmızılı takıma 30 dakikanın yettiğini dile getirdi.
Bugün

Tanman yazısında, kötü zeminin futbolu etkilediğini belirtse de Galataasray'ın kazanmak için 30 dakikalık canlanmasının yeterli olduğunu dile getirdi.
İşte Cüneyt Tanman'ın o yazısı...
''Galatasaray'ın 3 gün önce oynadığı Mersin maçı kadrosundan tamamen farklı bir 11'le çıkma opsiyonu olması önemli bir şans. Kolay grup ve dişine göre rakipler, şişik kadrosundaki paslanmış oyuncular için önemli fırsat.
İlk 11’de yer bulmak isteyenlerin kendilerini göstermesi için önemli. Ancak lig atmosferi olmaması, kötü zemin, rakibin kötü direnci, yüksek maliyetli oyuncuların ürkek ve kendilerini fazla verememesi ise olumsuz faktörler.
Balçova maçında rahat bir rakip vardı ancak Galatasaray dün Diyarbakır'da bu ortamı bulamadı. Kötü bir saha vardı ve tabii ki futbolu etkiledi. İlk yarı boyunca sadece tek pozisyon bulabildiler. Pandev de bunu tecrübesi ile rahat gol yaptı. Oyunun ilk 60 dakikasına kadar Galatasaray oyun olarak kötüydü. Pozisyon yok ve göze batan oyuncu da yoktu doğal olarak.
Diyarbakır fizik olarak, oyun disiplinine bağlı olduğu 60 dakika boyunca Galatasaray'ı çok zorladı. Ama özellikle 2’nci gol Diyarbakır'ın tamamen çözülmesine neden oldu. O dakikaya kadar gözükmeyen oyuncular boş alanlar bulunca piyasaya çıktılar. Son yarım saatte biraz Bruma ve Yasin'in canlanması, diğerlerinin onlara ayak uydurması farkı getirdi. Dün akşam Şehmuz, Diyarbakır adına Galatasaray'ı zorlayan en etkili isimdi. Güneydoğu ekibi, 50’nci dakikada yakaladığı çok net pozisyonu kullansa belki en azından maçı berabere bitirebilirdi. Ancak Galatasaray adına 30 dakikalık canlanma, farkı getirmeye yetti.''
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Bayer Leverkusen, yeni genç yeteneğini açıkladı

Hakan Çalhanoğlu'ndan Barcelona için mesaj!

Nefes kesen maçta Barcelona ve Inter yenişemedi!

Kim Min-jae sürprizi: "Geri dönüyor"

Manchester City'de Rodri, geri döndü!

Müller'den itiraf: "Guardiola'dan beri sağlanamadı!"

Çin'in milli takım teknik direktörüne hapis cezası

Paris Saint-Germain, Arsenal deplasmanında avantajı aldı!

Real Madrid'de Alaba, ameliyat olacak!

Real Madrid, kardeş Bellingham'ın peşinde!
