Florya için toplam ne kadar ödeyeceğiz?
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Riva projesine devam edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.
Galatasaray ile Emlak Konut arasındaki Florya sorunu aşıldı ve yeni protokol imzalandı. Yapılan yeni anlaşmaya göre Galatasaray, 120 milyon Lira ve Florya için yapılan 37 milyon Lira'lık masrafları Emlak Konut'a ödeyecek. Riva projesi ise aynı şartlarıyla devam edecek.
Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, daha önce Florya arsasının fiili yer tesliminin yapılamaması nedeniyle Galatasaray ile yapılan protokollerin Emlak Konut tarafından feshedildiği hatırlatıldı.
Tarafların süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyu değerlendirmeleri neticesinde, Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokolü 4 Aralık'ta imzalandığı kaydedildi.
Kararın KAP'a bildirilmesinin ardından borsada Galatasaray hisseleri yüzde 4, Emlak Konut hisseleri yüzde 1'e yakın primli seyrediyor.
CENGİZ: "ALDIĞIMIZ PARAYI İADE EDİYORUZ"
Proje anlaşmasında açıklama yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. 2016'dan beri süren maalesef fiziki ve hukuki nedenlerden ötürü çıkamadığımız evimize yasal dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Biz bu gecikmeden, 2016'dan ihalenin realize olduğu Mayıs 2018 itibariyle kaynaklanan bütün giderleri, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL'yi. Biz evimizin bedelini ödeyerek, tekrar sahip oluyoruz. Ne mutlu" ifadelerini kullandı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

PSG'den rekor gelir: 837 milyon euro!

Napoli, Lecce'ye karşı zorlansa da kazandı!

Juventus'a Motta ve Tudor'un faturası 27 milyon euro!

Manchester United'da Zirkzee'ye talip!

Real Madrid'e kötü haber: Dani Carvajal

West Ham ve Tottenham, Mason Greenwood için devrede!

Daniel Alves: "Tanrı ile bir anlaşma yaptım"

Endrick'ten ayrılık hazırlığı!

Inter kalecisi Martinez kazaya karıştı: 1 kişi hayatını kaybetti

Toni Kroos'tan Vinicius Jr.'a uyarı!

























