Duygun Yarsuvat: "Başkan seçime giremez"
Mahkeme kararına rağmen olağanüstü seçime gidilmemesinin kendisi için sürpriz olmadığını dile getiren Yarsuvat, “Bekliyorduk zaten... Ali Cengiz oyunları ile 30 dava açtılar. Şimdi mahkeme kararını tanımıyorum demek, ne demek... Başkan seçime giremez” diye konuştu.
Galatasaray’da sürpriz bir şekilde ortaya çıkan mahkeme kararı ortalığı karıştırdı.
Kulübü seçime götürmesi hükmü içeren bu karar sonrasında başkan Mustafa Cengiz’in, “Seçimden daha önemli işlerimiz var” diyerek yola devam edeceklerini açıklaması da sarı-kırmızılılar açısından ayrı bir tartışmayı beraberinde getirdi.
İbra olamamaları nedeniyle tüzüğe göre seçime gitmeleri istenen Cengiz ve ekibi, mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Ancak istinaf mahkemesi, ibrasızlığı geçerli sayıp, sadece davacı olan yöneticilerin seçimde aday olabileceklerine hükmetmişti.
Galatasaray eski başkanı ve hukuk profesörü Duygun Yarsuvat yaşananların kendisi için sürpriz olmadığını ifade ederek, “Bekliyorduk zaten... Ali Cengiz oyunlarıyla 30 dava açtılar. 16 kadar tedbir geldi, geri kalanı vermedi. İlk tedbir kararı verenle devam ettiler. Mahkeme kararının ne olduğunu herkes biliyor. Sen kafanı kuma sokamazsın. Ben tanımıyorum, devam ediyorum demek ne demek...” diye konuştu.
“Başkan ve arkadaşları seçime gitselerdi bir polemik olmayacaktı” diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, “Seçime giremeyecekler, seçime giremezler. Başkan da giremez. Mahkeme kararında söylüyor. Davayı onlar açmamış. Dava açmadığına göre senin hakkın yok. Seçim yok diyorsa bir seçenek bulunur. O zaman mahkemeye müracaat edilir. Mahkeme birisini tayin eder, seçime hazırlar” yorumunu yaptı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Juventus'ta Luciano Spalletti kararı!

Galatasaray'ın gündemindeki Koopmeiners için veda kararı!

Juventus'ta Michele Di Gregorio ile veda kararı!

İtalyan kulüplerinin dikkat çeken Şampiyonlar Ligi karnesi

Lens liderlik için büyük fırsatı tepti!

Arne Slot'tan Galatasaray için açıklama

Liverpool'da Florian Wirtz belirsizliği!

Avrupa'da tarihi eşleşme: Real Madrid - Manchester City

Juventus, bu kez transferde Galatasaray'a rakip!

Damien Comolli: "Yıllarca canımız acıyacak"


























