Drogba savunması yapıldı
Galatasaray, UEFA'da masaya yatıralacak olan Didier Drogba konusunda savunma metnini gönderdi.
Schalke’nin, Fildişi Sahilli golcünün Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için gerekli uygunluğa sahip olmadığı yönünde UEFA’ya yaptığı itiraz bugün masaya yatırılacak.
Alman kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi Müsabaka Talimatı’nın 18.18. maddesindeki, “Son 16 turunun başlamasından itibaren bir kulüp 3 yeni oyuncu transfer edebilir ve bu oyuncuların kayıtları 1 Şubat saat 24.00’e kadar tamamlanmalıdır. Bu süre uzatılamaz” ifadelerine dayanarak, FIFA’dan 12 Şubat’ta lisans alan Didier Drogba’nın, Şampiyonlar Ligi’nde forma giyemeyeceğini ileri sürmüştü.
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Galatasaray, UEFA’ya gönderdiği savunmasında transferin kurallara uygun olduğunu belirtti. Sarı-kırmızılılar, Drogba ile yapılan sözleşmenin 28 Ocak’ta FIFA TMS’e (Transfer Matching System) girildiğine dikkat çekti. FIFA’dan 12 Şubat’ta geçici lisans alan Fildişi Sahilli oyuncunun isminin 14 Şubat’ta UEFA’ya iletildiği kaydedildi. Aynı tarihte UEFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen e-mailde Drogba’nın, Galatasaray’ın A listesine yazıldığı ve Şampiyonlar Ligi maçında sahaya çıkabileceğinin de açıkça ifade edildiği vurgulandı.
Sarı-kırmızılı kulübün savunması, “Galatasaray, UEFA ve FIFA hükümlerine göre hareket etmiştir. Bu yüzden şüphe yoktur ki oyuncu Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi için tam olarak kayıt olmuştur ve sahaya çıkabilir” ifadeleriyle sona eriyor.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Atletico Madrid, sezona 3 puanla başladı

Milan'dan 66 milyon euroluk transfer!

Barcelona, Joan Gamper Kupası'nı kazandı

Inter'de mutlu son: Curtis Jones

Real Betis'te anlaşma tamam: Troy Parrott

Arsenal'den Kenan Yıldız için 100 milyon euroluk çılgın plan!

Mourinho'dan Rodri için transfer itirafı!

Aston Villa, iki transfer birden açıkladı!

Musiala yine bayıldı! Sağlık durumunu açıkladı

Barcelona Rodri transferini resmen duyurdu!


























