Derbide 'Son 15 dakikaya dikkat
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezon Spor Toto Süper Lig'de yaptığı maçların son 15 dakikaları daha gollü geçiyor. Maç öncesi bilgiler ve istatistikler burada
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Cumartesi günü karşılaşacak Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezon yaptığı maçların son 15 dakikalık bölümleri gol bakımından daha hareketli geçiyor.
Ülker Stadı'nda şampiyonluk yarışında iki takım adına da kritik öneme sahip olan derbi öncesinde, iki takımın da Süper Lig'de en fazla golü müsabakaların son 15 dakikalarında kaydetmesi dikkati çekiyor.
Ligin geride kalan 25 haftasındaki maçlarının son 15 dakikalık bölümlerinde Fenerbahçe, 11 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.
Galatasaray ise müsabakaların son 15 dakikalık periyodunda 15 kez gol sevinci yaşarken, kalesindeki 7 gole engel olamadı.
- Fenerbahçe son yarım saatte coşuyor
Fenerbahçe, Süper Lig'de attığı 49 golün 20'sini müsabakaların son yarım saatlik diliminde buldu.
En fazla gol attığı dönemi 76. dakikadan sonra yaşayan sarı-lacivertliler, bu sürede rakip fileleri 11 kez havalandırdı. Fenerbahçe, karşılaşmaların son 15 dakikalık bölümünde kalesindeki 7 golü engelleyemedi.
Sarı-lacivertliler, 9 kez rakip ağları sarstığı 61 ile 75. dakikalar arasında 3 gol yedi.
Müsabakaların ilk 15 dakikasında 6 gol atıp, 4 gol yiyen sarı-lacivertliler, 16-30 dakika aralığında rakip filelere gönderdiği 7 gol karşılığında kalesinde hiç gol görmedi.
Fenerbahçe, sekizer gol attığı 31 ile 45 dakika aralığında 7, 46 ile 60 dakika aralığında 9 kez topu ağlarından çıkardı.
- Fenerbahçe'de gollerin dağılımı
Fenerbahçe'nin Süper Lig maçlarında bu sezon 15 dakikalık bölümlere göre attığı ve yediği gollerin dağılımı şu şekilde:
| Dakika aralığı | Attığı gol | Yediği gol |
| 1 - 15 | 6 | 4 |
| 16 - 30 | 7 | 0 |
| 31 - 45 | 8 | 7 |
| 46 - 60 | 8 | 9 |
| 61 - 75 | 9 | 3 |
| 76 - 90 | 11 | 7 |
- Galatasaray, devrelerin son 15 dakikasında atıyor
Galatasaray, bu sezon lig maçlarında devrelerin son 15 dakikalarında attığı gollerle dikkati çekiyor.
Bu sezonun geride kalan bölümünde rakip fileleri 61 kez havalandıran Galatasaray, bu gollerin 29'unu devrelerin son 15 dakikalık bölümlerinde kaydetti.
Maçların son 15 dakikasında 15 kez rakip ağları havalandıran sarı-kırmızılılar, 31 ile 45 dakika aralığında 14 kez gol sevinci yaşadı.
En az golü maçların ilk 15 dakikasında 6 kez ile atan Galatasaray, 16-30 ve 46-60 dakika aralıklarında dokuzar, 61-75 dakika aralığında ise 8 gol kaydetti.
Galatasaray, en az golü 2 kez ile 61-75 dakika aralığında yerken, en fazla golü 7 kez ile son 15 dakikalık periyotta kalesinde gördü.
- Galatasaray'da gollerin dağılımı
Galatasaray'ın Süper Lig maçlarında bu sezon 15 dakikalık bölümlere göre attığı ve yediği gollerin dağılımı şöyle:
| Dakika aralığı | Attığı gol | Yediği gol |
| 1 - 15 | 6 | 3 |
| 16 - 30 | 9 | 5 |
| 31 - 45 | 14 | 5 |
| 46 - 60 | 9 | 6 |
| 61 - 75 | 8 | 2 |
| 76 - 90 | 15 | 7 |
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Barcelona'nın 80 milyon euro'luk hedefi: Ivan Fresneda

Borussia Dortmund'dan Niko Kovac'a yeni sözleşme

Roma'nın hedefi Endrick!

Pep Guardiola, Manchester City için Etihad'a geri dönüyor

Anne Hathaway: "Benim favorim David Raya"

Denzel Dumfries'ten Real Madrid itirafı

"Alçı ustası, futbolu benden daha iyi biliyor!"

Manchester City dosyasının inanması güç perde arkası!

Manchester City'ye bir şok daha: Vergi soruşturması gündemde!

Alex Ferguson'dan Old Trafford itirafı: "Korkmuştum"























