'Cesare'nin büyüklüğünü anlayacaksınız'

İnter’in efsane kalecisi, şu anda teknik direktörlük yapan isim, Cesare Prandelli'yi anlattı ve övgü dolu sözler kullandı. İşte o sözler...  

Bugün
'Cesare'nin büyüklüğünü anlayacaksınız'

İtalyanlar’ın ünlü futbol adamı Walter Zenga, yurttaşları Cesare Prandelli ve Roberto Mancini'yle ilgili açıklamalar yaptı.

Futbolculuğu döneminde, 1982-94 yılları arasında İnter kalesini başarıyla koruyan, 54 yaşındaki çalıştırıcı, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü, yurttaşı, Cesera Prandelli'nin mükemmel bir teknik direktör olduğunu belirtti. “İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupasında istediği sonucu alamadı (gruplardan çıkamadılar) fakat Prandelli'nin kalitesini sadece o turnuvayla ölçemezsiniz. Çok özel ve Avrupa futbolunda sayılı teknik direktörlerden bir tanesi olduğunu, lig başlayınca çok geçmeden anlayacaksınız” diye konuştu.

‘Mancini doğru bir tercihti’

Zenga, Galatasaray’ın Prandelli’den önceki teknik direktörü Mancini’yi de yorumladı. "Bana göre Galatasaray'da iyi iş yaptı. Mancini kulüp için doğru tercihti. Profesyonelce ve doğru bir biçimde ayrılık kararı alındı. Bu, iki taraftan bir tanesinin başarısız olduğu anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

2006-07 sezonunda Gaziantepspor’u çalıştıran Zenga, Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirdi. Süper Lig’in çok yarışmacı bir kimliğe sahip olduğunu ifade etti. İtalyan teknik adam son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Jazira takımında görev yapmıştı.

‘Türkler, İtalyanlar'a çok benziyor’

Walter Zenga, Türkiye'de zaman geçirdiği dönemi “paha biçilmez” diye tanımlarken, “Türkiye çok sıcak bir ülke. Türkiye'deki atmosfer mükemmel, dünyanın en tutkulu taraftar gruplarını burada görebilirsiniz. Taraftar tutkusu bakımından İtalyanlar’a çok benzer. Kendimi ülkenizde gerçekten çok iyi hissettim" yorumunu yaptı.

‘KALE GÜVENLİ ELLERDE’

Eski bir kaleci olan Zenga, Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Muslera’ya da değindi. "İtalya'daki yıllarından bu yana (Lazio) onu yakından takip ediyorum. Mükemmel bir dengeye sahip. Çok soğuk kanlı. Şut nereden gelirse gelsin, toplara çok iyi uzanabiliyor. Soğukkanlı ve baskılı ortamlarda stres yönetimini çok iyi yapıyor. Dünya ölçeğinde bahsedebilecek kaleciler arasında. Galatasaray onunla daha güvende ve Galatasaray onun için çok önemli bir şans” dedi.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler