Büyüka: "G.Saray'ın kaderi yazıldı"
Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, Süper Lig'de haftayı yorumladı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, Süper Lig'de haftayı değerlendirdi.
Büyüka, "Galatasaray kaybetse ve puan farkı bu kadar açılsa, bu tahribatı sezon sonuna kadar onaramazdı. Bu bakımdan Galatasaray’ın galibiyetini, ligin bitimine daha çok var ama bu sezonun en önemli galibiyeti olarak düşünüyorum. 5. haftayı, Galatasaray’ın kaderinin yazıldığı hafta olarak kabul etmek lazım" dedi.
İŞTE GALATASARAY DEĞERLENDİRMESİ...
Galatasaray, Trabzonspor karşısında direkten döndü. Bugün yenilmiş olsa lider Fenerbahçe ile 8 puanlık bir fark olacaktı. Üstelik rakibiyle de aynı farka ulaşacaktı. Karadeniz ekibinin zirve ortaklığı devam edecekti. Kazandı, büyük avantayla karşılaştı.
Ustamız Şansal Büyüka’dan öncelikle dev karşılaşmanın bir değerlendirmesini alsak...
Trabzonspor’da şampiyon olabilecek bir kadro var. Ancak altı puanlık maçları kaybedersen nasıl şampiyon olursun? Galatasaray’ı yensen daha beşinci haftada 8 puan fark olacak. Ondan sonra Galatasaray dikiş tutar mı? Ama kendi sahanda, bu kadar coşkulu taraftar önünde kaybediyorsun, 8’e çıkaracağın puan farkı bir anda 2’ye iniyor. Trabzon’daki bu sonuç hem Trabzonspor’un hem Galatasaray’ın kaderini derinden etkiler.
Trabzonspor maçı Galatasaray için yeni bir başlangıç olabilir mi?
Bilal, Trabzonspor’un tersine bir durum Galatasaray için geçerli... Maçı kaybetse ki, kaybetmemesi adeta mucize, Trabzonspor ve Fenerbahçe’den 8 puan geride kalacaktı. Daha beşinci hafta... Ondan sonra camiayı düşün... “Hamza Hoca istifa... Yönetim istifa...” Lafı dolandırmadan açık konuşmak lazım; Galatasaray kaybetse ve puan farkı bu kadar açılsa, bu tahribatı sezon sonuna kadar onaramazdı. Bu bakımdan Galatasaray’ın galibiyetini, ligin bitimine daha çok var ama bu sezonun en önemli galibiyeti olarak düşünüyorum. Beşinci haftayı, Galatasaray’ın kaderinin yazıldığı hafta olarak kabul etmek lazım... Bu galibiyet yeni bir başlangıç değil, çok daha fazlası... Galatasaray için lig şimdi başladı.
Carole çok atletik
Maç gecesine damga vuran diğer bir olay da Hamza Hamzaoğlu’nun açıklamaları oldu. “Şansa kazandık!” sözünü nereye çekmemiz gerekiyor?
Hamza Hoca’nın “Şansa kazandık” lafının çekilecek bir tarafı yok... Biraz kafası çalışan lafın nereye, hatta kimlere gittiğini anlar. Hamza Hoca’nın bu lafı kendini eleştirenlere... Daha üç ay önce adına destanlar yazılan Hoca, üç ay sonra yerle bir ediliyor. Hocanın isyanı buna... “Ey vefa, neredeysen ortaya çık” demişler ama, futbolda vefanın adresi yok. Hele bizim ülkede... Kazanırken Hamza Hoca’yı anmayıp, kaybedişin bütün faturasını Hamza Hoca’ya yüklersen, açıkçası pek de hakça olmuyor.
Şampiyonlar Ligi bir, Trabzonspor maçı iki... Denayer, iki karşılaşmada farklı farklı kulvarlarda mücadele etti. Manchester City patentli oyuncu için görüşünüz?
Denayer dinamik, iyi oyuncu... Ayrıca stoper de oynuyor. Manchester City’nin kadrosunda olmak için zaten belli bir kaliteyi tutturmak gerekiyor. Ama sanki Atletico Madrid maçında çok daha iyi oynadı. Trabzon maçında Erkan Zengin gibi hareketli bir oyuncunun karşısında sıkıntı çekti. Ben Carole’ü de beğendiğimi söylemeliyim. Çok atletik, çok çabuk ve savaşçı bir görüntüsü var.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Nefes kesen maçta Barcelona ve Inter yenişemedi!

Kim Min-jae sürprizi: "Geri dönüyor"

Manchester City'de Rodri, geri döndü!

Müller'den itiraf: "Guardiola'dan beri sağlanamadı!"

Çin'in milli takım teknik direktörüne hapis cezası

Paris Saint-Germain, Arsenal deplasmanında avantajı aldı!

Real Madrid'de Alaba, ameliyat olacak!

Real Madrid, kardeş Bellingham'ın peşinde!

Rüdiger'e 6 maç men cezası!

Real Madrid'e Mendy'den kötü haber!
