Amerikan Bankası'ndan Galatasaray hisselerine dev yatırım

Amerikan Bankası, Borsa İstanbul'da gerçekleştirdiği 1,07 milyar liralık işlemde Galatasaray hisselerine 105 milyon liralık yatırım yaptı.  

Amerikan Bankası'ndan Galatasaray hisselerine dev yatırım

Galatasaray, transfer dönemindeki hareketliliğini borsaya da taşıdı.

Borsa İstanbul'da dün yoğun bir gün yaşanırken, yatırımcıların merakla takip ettiği Bank of America, 1,07 milyar liralık alım-satım operasyonuyla dikkat çekti.

YÜZDE 6,87'LİK PAY GALATASARAY'A

Amerikan bankası, BIST 100'deki yatırımlarının yüzde 6,87'sini Galatasaray hisselerine ayırarak 105 milyon liralık alım yaptı. Bu hamle, Galatasaray'ı Bank of America'nın en yüksek alım yaptığı ilk 5 şirket arasına taşıdı.

DİĞER KULÜPLER DE RADARDA

Bank of America, spor kulüplerine yönelik ilgisini yalnızca Galatasaray'la sınırlamadı. Trabzonspor hisselerine 55 milyon liralık, Beşiktaş hisselerine ise 43 milyon liralık yatırım yaptı.

Borsa çevrelerinde bu hamlenin, hem spor endeksine hem de kulüplerin finansal performansına olan güvenin göstergesi olarak değerlendirildi.

 


Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler