"Alırım ayağınızdan o topu!"
Galatasaray’ın bu sezonki müthiş presi istatistikleri de tamamen değiştirdi. Geçtiğimiz sezon top çalmada ligin en kötüsü olan Aslan, bu yıl tamamen değiştirdiği oyun stiliyle ikinci sıraya yükselmeyi başardı

Geride kalan sezonda rakip ataklarını durdurmakta zorlanan ve rakipten top çalma değerlerinde ligin en kötüsü olan Galatasaray, bu sezon ise listede ikinci sıraya yükseldi.
Sarı kırmızılı takım maç başına rakiplerin ayağından ortalama 20,6 top çalarken, sadece Karabükspor bu ortalamanın üzerine çıkabildi. Galatasaray'ın bu yükselişinin altında yatan sebeplerin başında ise Tudor'un press futbolu yatıyor.
Hızlı futbol oynamak için çabalayan ve şu ana kadar bunda büyük ölçüde başarılı olan Galatasaray, sahanın her noktasında uyguladığı rakibe baskı ile çok sayıda atağı başlamadan durdurmayı başardı. Bu da rakipten top çalma değerlerini ise geçtiğimiz sezona göre yüzde 20 artışa sebep oldu.
Bu oyunda başrolde ise takımın en fazla top çalan isimleri olan Tolga Ciğerci (maç başına 3,3) ve Fernando (maç başına 3) bulunuyor.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Luis Diaz'dan vefasız hareket!

Arsenal ile Gyökeres anlaştı, Sesko transferi tehlikede!

Borna Sosa, Crystal Palace'a doğru!

Muhammed Kudus'un aklı Tottenham'da

Bayern Münih oyuncusu Musiala 4 ay sahalardan uzak

Arda Güler, haftanın takımında kendine yer buldu!

Newcastle'de Elanga'nın alternatifi Bakayoko!

Atletico Madrid, Sörloth'un bonservisini belirledi!

Everton'da anlaşma: Gana Gueye

Arsenal'de Gyökeres için geri sayım!
