"3 takımı da bildim"
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Yasin Öztekin birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj burada...  
Zaman
"3 takımı da bildim"

Galatasaray, yeni sezon yolculuğuna ligde 20. şampiyonluk ve Avrupa’da final hedefiyle çıktı. Bu adımlar için de birçok futbolcuyu renklerine bağladı.

Gurbetçi futbolcu Yasin Öztekin de bu isimlerden biri. Devler Ligi’nde Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht ile eşleşen Cim Bom’u zafere taşıma sözü veren genç yetenek, 9 yaşında futbola başladığı Jürgen Klopp’lu Dortmund’a karşı oynayacak olmanın heyecanını şimdiden yaşıyor. Almanya’da 7 yaşından itibaren taktik dersleri aldığını ancak Türkiye’de hem sahaların hem de taktiksel çalışmalar için imkanların yetersiz olduğunu vurgulayan gurbetçi oyuncu, Sarı-Kırmızılı takıma geliş serüvenini, İstanbul’da geçen günlerini ve futboldaki hedeflerini Zaman’a anlattı.

Galatasaray’daki günlerin nasıl geçiyor? Alışma dönemini atlattın mı?
Küçük yerden büyük takıma gelmek insanın hayatını değiştiriyor. İnsanı da değiştiriyor. Yanındaki futbolcular daha kaliteli oluyor. O yüzden yavaş yavaş alışıyorum. Antrenmanlar ağır geçtiği için nasıl alıştığımızı da hissetmiyoruz.

Sarı-Kırmızılı ekibe transferin nasıl gerçekleşti?
Erciyes’le kampa başladık. Bir hafta sonra başkana (Ziya Eren) telefon geldi. Başkan da bana ‘Seni Galatasaray istiyor’ dedi. Konuşmalar üç dört hafta sürdü. Pazarlıklar yapılıyordu, oyuncu takasıyla halledelim diye. Sonunda da geldim. İyi oldu.

Takımının Arsenal, Anderlecht ve Dortmund karşısındaki şansını nasıl görüyorsun?
Kuralar çekilmeden önce üç takımı da doğru tahmin ettim. Neden söyledim? Çünkü Dortmund’da 15 sene oynadım. Altyapıda da, profesyonellikte de oradaydım. Benim hocam Jürgen Klopp şu an orada. Klopp sağ olsun bana güvendi ve A takıma çıkardı. Fazla maç oynamasam da benim için büyük avantaj oluşturdu. Anderlecht’i seçme sebebim statlarıydı. U19’da oynarken Avrupa’da bir maç için onların sahasına gittim. Çok beğenmiştim. Güzel atmosfer vardı. Ben de ‘İnşallah bir gün burada oynarım.’ demiştim. O yüzden Anderlecht’i seçtim. Arsenal’i de onlara karşı daha üstün olabileceğimiz için tercih ettim. Sonuçta bir Barcelona veya Bayern Münih’ten daha kolay rakip. Bunları söyledim ve doğru çıktı. Gerçek gücümüzü dostluğumuzla yoğurarak rakibe gösterirsek önümüzde kimse duramaz. Kenetlenmek en büyük avantajımız olacak.

Galatasaray çok fazla transfer yaptı. Bekleneni veremeyen gidiyor. Senin endişen var mı?
Endişem yok. Ama tabii ki burası büyük bir camia. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Daha alışmam lazım. Hazırlık maçı ve Süper Kupa’da kendimi beğenmedim. Daha çok çalışarak formayı kimseye vermek istemiyorum.

Fenerbahçe maçındaki mücadelenden memnun kaldın mı? Bursa’da sahada yoktun.
Bursaspor maçında olmayışım hocanın kararı. Onun başka bir taktiği vardı. Taktiği orta sahayı kalabalık tutup hızlı çıkma arzusu vardı. O yüzden kanatlar yani Olcan ve ben de oynamadım. Belki Fener maçında beğenmediği için de olabilir. Hocanın takdiri. Süper Kupa’da Fenerbahçe derbisi çok iyi geçmedi. Bunu herkes gördü. Ben de biliyorum. Ama bir sonraki Fenerbahçe maçını iple çekiyorum. Her maçı çok büyük hasretle bekliyorum aslında. Çünkü Galatasaray’dayım.

Dışarıdan problemli bir adam gibi görünüyorsun. Senin açından bunun açıklaması var mı?
Kesinlikle problemli değilim. Almanya’da doğup büyüdüm. Her şeyi orada öğrendim. Türkiye’ye geldiğimde insanlar ve anlayışları farklı oluyor. Belki bu yüzden dışarıdan öyle görünüyor.

ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BİZİZ

10 yıl Alman altyapısında kaldın, Türkiye ile Almanya arasındaki fark ne?
Almanya’da her şey başka. Disiplin var. Ben oradayken küçük bir semtteydim. Orada bile normal sentetik çimden büyük boyutlarda saha vardı. Her semtte böyle sahalar vardı. Bir takıma 500 kişi gitmiyordu daha az kişi gidiyordu. Daha çok ilgileniliyordu. Daha disiplinli çalışılıyordu. Herkesin ayağına top değiyordu. 7 yaşındayken taktik çalışıyorduk. Ama ülkemizde farklı. İstanbul’da ve Trabzon’da toplasan iki saha var. Trabzon’da çok altyapı zenginliği var. Ama sahaları yok ki nerede yetişecekler? Burada eksik öğretiliyor. Almanya’daki imkanlar burada olsaydı, Türkiye, dünyanın en iyi takımları arasında olurdu. 2 milyon Türk yaşıyor Almanya’da. 80 milyonluk Türkiye’den daha çok milli takıma adam geliyor. Bunun sebebi de altyapı.

Türkiye’ye gelen gurbetçilerin veya yabancıların adaptasyon sorunu oluyor mu?
Buradaki futbolcular daha uyanık. Almanya’da öyle değil. Daha içine kapanık. Utanıyor. Buradaki insanlar başka yetişiyor. Almanya’da bir hata yaptığınızda işiniz biter. Burada hataların üstü kapatılabilir.

Ailen ve yakınların nasıl karşıladı G.Saray’a gitmeni?
Bütün aile Galatasaraylıyız. İlk söylediğimde çok sevindiler. Hepsi Almanya’da yaşıyor. Şimdi Şampiyonlar Ligi maçına giderken 200 tane forma almam lazım oradaki aileme.

Ligde mutlu sona kim ulaşacak?
Şampiyon olacak takım varsa, Trabzonspor’u da saymıyorum en büyük aday biziz. Hazır olmadığımız için Süper Kupa’da performansımızı gösteremedik. Ama çalışıp tam hazır olursak bizi kimse tutamaz.

Nuri Şahin’le aynı dönemde aynı şartlarda yetiştin. O Real ve Liverpool’a transfer olurken sen uzun bir serüvenin ardında Galatasaray’a geldin. Durumu yorumlar mısın?
Nuri ile 7 seneye yakın oynadım. Kalitesine kimse bir şey diyemez. Onu herkes biliyor. Sol ayağını, oyun anlayışını ve ara paslarını futbolseverler izliyor. Her futbolcunun aynı kariyeri olacak diye bir şey yok. Ben öyleydim ve Türkiye’ye geldim. Dortmund’da fazla şans bulamadım. Ama onun önü açıktı. O buldu, sonra Milli Takım’a seçildi, devam etti.

Trabzon değerimi bilemedi

Trabzonspor’la 2016’ya kadar sözleşmen varken sen onu yarıda bırakarak başka takımın yolunu tuttun. Neden?
Trabzonspor’da işler istediğimiz gibi gitmedi. Kadro dışı kaldım. Ama kadro dışı kalma sebebim kontratımdaki birkaç maddeden kaynaklanıyordu. Ben onlara ‘Geleceğim ve oynayacağım ama oynadığımda da hak ettiğimi istiyorum.’ demiştim. Ama sözleşmede yazılan şeyleri yerine getirmediler. Onları uyardım. Pek oralı olmadılar ve kadro dışı kaldım. Bir takım ve hoca bana değer vermiyorsa ben de isterse Trabzonspor olsun oradan ayrılırım.

Büyük camiadan neden Erciyes’e geçtin?
Bazen bir iki geri adım atmak gerekir ki daha iyi yükselmek için yolunu çizebilesin. Ben de kendime güveniyordum açıkçası. Erciyes’e gidersem ve oynarsam daha büyük bir takıma giderim diye. Çok güzel bir sezondan sonra Galatasaray’ın yolunu tuttum.

Hangi futbol adamının kariyerinde önemli yeri var?
Hikmet Karaman hocam önemli bir antrenör. Almanya’dan ilk geldiğimde biraz tanıyordum. Ama kendisiyle çalıştıktan sonra çok üst düzey bir hoca olduğunun farkına vardım. Bütün ekibiyle çok üst düzey. Erciyes’e geldiğinde her şeyi değiştirdi. Koşacağımız yerden tutun, bütün sorumluluğumuzu bize bire bir anlatıyordu. Avrupa’ya giderse hiç sıkıntı yaşamadan başarılı olur. Ona iki üç sene zaman tanıyıp iyi bir takım verseler kesinlikle zirveye çıkarır.

Türkiye’ye geldiğin için pişman mısın?
Hayır, değilim. Ama bir daha olsa, Dortmund’dayken, farklı olurdum. Çok farklı davranırdım. Antrenmanlara çok farklı çıkardım. Almanya’da kalırdım ve orada da oynardım.

En beğendiğin futbolcu kim?
Benim bölgeme göre Arda çok yetenekli. Türk futbolunu çok iyi temsil ediyor. Golcü olarak Burak. Zaten fazla da golcümüz yok. Selçuk, kendi bölgesinin en iyisi.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler