Canaydın, Futbolun Büyüsü'nde

 

DHA
Canaydın, Futbolun Büyüsü'nde
"Faszination Fussball" (Futbolun Büyüsü) başlıklı sergi için 70 ülkeden binlerce futbol ve futbol tarihiyle ilgini eşya, ürün, doküman sergilendi.  Hamburg Etnografya Müzesindeki sergideki Galatasaray köşesinde Türk bayrağı yerine yanlışlıkla Tunus bayrağının yer alması yetkililere bildirilince, özür dilenerek hemen değiştirme sözü verildi. 

Serginin 800 kadar özel davetliye yönelik resmi açılışını Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust, boynunda Galatasaray yaptı. Özhan Canaydın, Başkonsolos Mehmet Dönmez ve sergiye büyük katkıları bulunan Hamburg Galatasaraylılar Derneği kurucusu Behçet Algan'ın verdiği atkıyı boynuna takan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Beust, açılış konuşmasından sonra atkısını etrafındakilere göstererek "Artık bende Galatasaraylı oldum" dedi.
 
Alman futbolunun efsane isimlerinden Uwe Seeler ve İtalyan futbolunun unutulmaz futbolcusu Giovanni Rivera'nın yanı sıra İskoç, Çin, Uruguay, Ekvator ve İngiltere ülkelerin federasyonlarından üst düzey yöneticilerin katıldığı açılışta Özhan Canaydın, Stirling Castle Valisi Colin O'Brien ile 1540 yılından kalma İskoçya'nın Stirling Castle kentinde bulunan dünyanın en eski futbol topunu müzedeki yerine yerleştirdiler.
 
BAYRAK YANLIŞLIĞI
Müzede Atatürk'ün 14 Eylül 1930 tarihinde, Galatasaray kulübünü ziyaretinde yapılan portresinin yanında Türk bayrağı yerine yanlışlıkla Tunus bayrağının yerleştirildiğini gören Özhan Canaydın, müze yetkililerini uyararak hatanın düzeltilmesini istedi. Müze yetkilileri özür dileyerek hatayı düzeltme sözü verdiler.
 
Açılışa ülkesini temsilen katılan Ekvator Güzellik Kraliçesi de bir çok kişi gibi Özhan Canaydın ile fotoğraf çektirmek için bekledi. Galatasaray'ı Ekvator'da tüm futbol severlerin tanıdığını söyleyen melez güzel, Canaydın ile ayaküstü sohbet etti.
 
BEŞİKTAŞLILAR BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Özhan Canaydın müzeden çıktıktan sonra beraberinde Hamburg Galatasaraylılar Derneği Başkanı Gürol Gür ile derneğin Hammerbrook semtindeki lokalini ziyaret etti. Lokalde dernek üyeleriyle konuşan Canaydın, daha sonra aynı bina kompleksi içinde bulunan Hamburg Beşiktaşlılar Birliği'ni (HBB) ziyaret ederek, HBB Başkanı Lütfü Kortağ ile görüştü. "Beşiktaş bizim kardeş kulübümüz" diyen Canaydın, gurbetteki futbol severlerin farklı kulüplere gönül bağlamalarına rağmen dostluk ve kardeşlik içinde olduklarını görmenin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler