Takım halinde sosyal sorumluluk
THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital, önümüzdeki iki maçında formasında One Team yazısıyla sahada olacak.  
Galatasaray.org
Takım halinde sosyal sorumluluk

THY Avrupa Ligi'nde altıncı hafta maçlarındaki tüm oyuncular formalarında ONE TEAM ismiyle sahada olacak.

6. ve 7. haftada oynanacak tüm maçlar, Euroleague'in sosyal sorumluluk projesi One Team'e ve programın sponsporlarından Özel Olimpiyatlara ithaf edilecek.

Spanoulis, Navarro, Diamantidis, Fernandez, Hines, Ajinca, Mirotic…

Basketbolun en bilinen isimleri üzerinde bu hafta kendi isimlerini göremeyeceksiniz. İsimleri olması gereken yerdeyse One Team yazıyor olacak. Amaçsa; Euroleague Basketbol'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında Avrupa genelinde ihtiyacı olan herkesle dayanışma içinde olunduğunu göstermek.

THY Avrupa Ligi'nin takvimine göre 6. ve 7. haftada oynanacak tüm maçlarda, Özel Olimpiyatların da desteğiyle birlikte zihinsel engellilerin spor yoluyla topluma dahil edilmeleri teşvik edilecek.

21-29 Kasım tarihleri arasında, THY Avrupa Ligi oyuncularının yanı sıra, Avrupa’daki tüm arenalarda Özel Olimpiyatlar'ın kadın ve erkek sporcuları sahaya çıkarak, One Team elçileriyle birlikte seyircilere mesaj verecek. Dışlanmaya karşı verilen mücadelede farkındalığı arttırmaya çalışacaklar.

GÜLER: "TÜM ENGELLİLER İÇİN..."

Galatasaray Liv Hospital'ın One Team elçisi Sinan Güler proje hakkinda "Konu insanlar olduğunda aslında hepimiz tek bir takımız. Zafere ulaşmak için mücadele ederken, formamızdaki renk ne olursa olsun farklılıkları gözetmeksizin tüm engelliler için bir araya geliyor olacağız" dedi.

2009dan beri, Euroleague Basketbol, Özel Olimpiyatların sporun gücü sayesinde hayatları değiştirme çabasına ortak oluyor. Çalışmalarındaysa zihinsel engellilerin toplum içinde kabul görmelerini, anlayış ve saygı ile karşılanmalarını amaçlıyor. Bu birliktelik geçen sene Özel Olimpiyatların, One Team programına sponsor olmasıyla birlikte daha da güçlendi. Programda, 17 kulüp kendi seçtikleri özellikle maddi imkanları kısıtlı olan bölgelerde, problemli konulara eğilerek pozitif bir etki bırakmaya çalışıyorlar.

BERTOMEU: "TOPLUMUN PARÇASI OLMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Euroleague Baskebol'un CEO'su Jordi Bertomeu konuyla ilgili "Euroleague'in aynı amaca hizmet eden ve benzer hedefleri olan Özel Olimpiyatlarla birlikte çalışmaktan ne kadar gurur duyduğunu söylemeye gerek bile yok. Saygının önemini her zaman vurgularken aynı zamanda toplumdaki dışlanmış grupların yeniden toplumun bir parçası olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Özel Olimpiyatlarla yapacağımız işler yıl içerisine yayılmış durumda ancak 2 hafta boyunca oynanacak 24 maçta hedefimiz; taraftarların bu ortak hedefler ve değerler üzerindeki farkındalıklarını arttırarak yolumuza devam etmek. Özellikle takımlara ve oyuncularına teşekkür etmek istiyorum. Bir kez daha dayanışma içinde hareket ettiler ve isimlerini One Team'e verdiler" dedi.

Bu iki haftalık süreç ayni zamanda 30 Kasım’da başlayacak olan 10. Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol Haftası'nı ve 3 Aralık’taki Uluslararası Engelliler Günü'nü de kapsayacak.

DAVIS: "GÖRÜNMEZ SINIRLARIN KALKMASINA YARDIMCI OLUYOR"

Özel Olimpiyatlar'dan Mary Davis'in görüşleriyse "Basketbol haftası, Euroleague Basketbol'un vizyonu sayesinde mümkün olmaktadır ve Özel Olimpiyatlar takvimindeki yeri de oldukça önemlidir. Basketbol bizler için en popüler sporların başında gelmektedir ve 58.000 atletimiz bu sporu yapmaktadır. Üstelik bu rakam her geçen gün daha da büyümektedir. Basketbolun çekiciliği, zihinsel engeli olanları ve olmayanları bir araya getirirken aradaki görünmez sınırların kalkmasına yardımcı oluyor ve toplumdaki herkesin zihinsel engellilere olan tavırlarının pozitif yönde değişmesine katkı sağlıyor. Basketbolun insanların hayatlarını değiştirebilecek bir gücü var ve bizim de hedefimiz 2013'ün sonuna kadar basketbol oyuncularının sayısının 60.000’i bulması. Bu sayede daha çok sporcu, aile, koç ve izleyici bu güzel sporun faydalarını deneyimleyecektir" şeklinde oldu.

ONE TEAM HAKKINDA

One Team projesi, öksüz ve yetim çocukların ziyaretleri ve maçlara davet edilmesi, basketbolcular ile kaynaşmaları, ekonomik yetersizlikleri olan ailelerin çocuklarına basketbol ile ulaşabilmek, zihinsel ve fiziksel engelli insanların spor sayesinde paylaşmalarının sağlanması, sokak çocuklarının topluma kazandırılması konularında çeşitli aktiviteler yapılmasına aracı oluyor. İlk senesinde 5000 gence ulaşan program her geçen gün daha da büyüyor.

Website: www.one1team.org
Video Stinger: http://www.youtube.com/watch?v=TwSazTKGZWw&list=UUGr3nR_XH9r6E5b09ZJAT9w&index=491

ÖZEL OLİMPİYATLAR HAKKINDA

Özel Olimpiyatlar sporun gücü sayesinde zihinsel engellilerin hayatlarını değiştirmeyi amaçlayan uluslararası bir organizasyondur. Toplumdaki herkesin eşit olarak kabul edilmeye ve saygıyla davranmaya teşvik eder. 1968 yılında Eunice Kennedy Shriver tarafından kurulan Özel Olimpiyatlar zaman içinde büyüyerek sayısını birkaç yüz atletten, toplamda 170 ülkeden 4 milyon sporcuya ulaştırdı. Özel Olimpiyatlar sayesinde zihinsel engeliler için potansiyellerini fark etme ve bu potansiyeli doğru kullanabilme gücü fırsatı doğmuş oldu. Fiziksel yönden kendilerini geliştirirken aynı zamanda cesaret ve dostluk gibi kavramları daha iyi bir şekilde tecrübe edebilmektedirler.

Özel Olimpiyatları ziyaret etmek için: www.specialolympics.org



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler