Euroleague bilmecesinde gerçekler!
Galatasaray, medyada çıkan haberlerin aksine THY Euroleague'de 2016/17 sezonunda C lisansının 'mutlak' sahibi...

ULEB Eurocup finalinde Strasbourg'u mağlup ederek 2016/17 sezonu için THY Euroleague vizesi alan Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımı, C lisansının 'mutlak' sahibi oldu.
Medyada çıkan haberlerde; THY Euroleague'de Final Four'a yükselen Rus takımı Lokomotiv Kuban'ın şampiyon olması durumunda Galatasaray'ın C lisansının tehlikede olduğuna yönelik iddialar gündeme geldi. Halbuki, Euroleague ve Eurocup'ı düzenleyen ECA toplantısında Euroleague'de 2016/17 sezonu için lisansların nasıl dağıtılacağına dair kesin karar verildi.
Buna göre, aralarında Türkiye'den Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in de bulunduğu 11 A Lisansına sahip takım ile birlikte 3 takıma B Lisansı, 1 takıma C lisansı verileceği duyuruldu. B lisansları Adriyatik Ligi, Almanya Bundesliga ve VTB Ligi (Rusya, Ukrayna, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Estonya, Polonya, Kazakistan takımlarının bulunduğu birleşik lig) bir veya ikincisine verileceği duyuruldu.
Galatasaray'ın sahibi olduğu C lisansı ise ULEB Eurocup şampiyonuna verildi. Bu kadar ECA tarafından 11 Nisan'da resmen duyuruldu.
Ayrıca, 2016/17 sezonu için verilecek 'wild card'ın da bir sonraki sezon İspanya ACB Ligi'ne B lisansı olarak verileceği belirtildi.
İşte THY Euroleague'den yapılan resmi açıklama...
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Inter'de alternatif aday Joshua Zirkzee

Florian Wirtz için yarış kızıştı!

Sevilla'da büyük hasret sona erdi!

Shakhtar Donetsk'ten 40 milyon euro'ya ret!

Hull City'de ayrılık kararı: Joao Pedro

Angel Correa, Meksika'ya gidiyor!

Vinicius Junior, Brezilya'da kulüp aldı!

Real Madrid'den Huijsen için yoğun pres!

İşte Arsenal'in Gyökeres'e teklifi!

Werder Bremen'de Köhn kararı: Galatasaray ile görüşme
