Benim adım 13
23 yıldır futbolun içinde. 9 yaşında Fulya'da Beşiktaş yıldız takımında başladığı futbola G.Saray'da devam ediyor. Oynadığı tüm takımlarda lider olan Sergen Yalçın, G.Saray'ın efsane oyuncuları Metin Oktay ve Hagi'den sonra 10 numaranın kişilere özel olduğunu belirterek, kendisinin de 13 numaralı forma ile dünyada alkışlanacağını söyledi.
Sergen ‘‘Metin Oktay, Hagi devirlerinin en iyisiydi. Kimse ile kıyaslanmak istemem. 10 numaralı forma onlara yakıştı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk'ten başka çıktı mı? Dünyada bir Sergen daha bulunmaz. Ben Allah vergisi bir markayım. 13 numara benim uğurum. Dünya Maradona'yı 10 numaralı forması ile unutamıyorsa, Sergen'i de 13 numaralı forma ile anacak.’’ dedi.
G.Saray'daki başarının temelinde mükemmel bir arkadaşlık yattığını ifade eden Sergen şunları söyledi: ‘‘Bonservisim 2003 yılına kadar Siirt Jet-Pa'da. G.Saray'da kiralık oynuyorum. Sarı kırmızılı ekipteki arkadaşlarımla her maça kazanmak içi çıkıyoruz. Önemli olan tüm takımın profesyonelce düşünmesi. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi bizim için sıradanlık oldu.’’
Lucescu'nun futbolcu psikolojisini çok iyi bildiğini, Milli Takımlar Teknik Direktörü Güneş'in zafer için tüm imkanları seferber ettiğini ileri süren Sergen şöyle dedi: ‘‘Lucescu sorunlarımı biliyor. Sakatlığım nüksetmiyorsa ilk 11'e koyuyor. Güneş de futbolcusunu çocuğu gibi tanıyor. Bu iki teknik adam birikimleri ile Türk futbolunu kalkındırıyorlar.’’
Türkiye'de futbol oynamasında en büyük desteği Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan gördüğünü söyleyen Sergen, ‘‘Bonservis sorunumu ve futbolla kucaklaşmamı sağlayan Başkan Haluk Ulusoy'a ne kadar teşekkür etsem azdır. G.Saray ve Milli Takım bu temposu ile dünyayı ayağa kaldıracak. 2002 Dünya Kupası'nda dünyalılar Sergen'i izleyecek.’’ diye konuştu.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Zlatan Ibrahimovic'in oğlu Vincent, Milan ile profesyonel sözleşme imzaladı

Barcelona, Pau Torres'i radarına aldı!

Chelsea'de orta saha arayışı!

Bayern Münih'te Upamecano gelişmesi!

Barcelona'dan Hansi Flick'e sözleşme teklifi

Bastoni'den geleceği için açıklama!

Glasner'den Guehi'nin geleceği için açıklama!

Acun Ilıcalı: "Hedefim Premier Lig"

Cristian Chivu'dan Hakan Çalhanoğlu açıklaması

Ardon Jashari: "Sadece Milan'ı istedim"


























