Alpay: "GS'den teklif aldım!"

 

DHA
Alpay: "GS'den teklif aldım!"
Almanya'da ikinci lige düşen FC Köln'de top koşturan, milli futbolcu Alpay Özalan Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray'dan gelen transfer teklifini reddettiğini söyledi. Türkiye'de futbol oynamak istemediğini belirten Alpay öncelikle İngiltere ve Almanya'dan gelen teklifleri değerlendireceğini kaydetti. Geçtiğimiz sezon top koşturduğu FC Köln takımın kendisiyle sözleşme yenilemek istediğini, İngiltere'nin Manchester City ve Portsmouth takımlarından da teklif aldığını belirten Alpay, "Tüm teklifleri değerlendirerek önümüzdeki hafta içinde kararımı vereceğim. Ama stadyumlarda bana yönelik küfürlerden sonra yeniden Türkiye'de futbol oynayamam" dedi.

Milli futbolcu Alpay transfer teklifleriyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Galatasaray'dan teklif aldım. Ancak stadyumlardaki küfür olayı beni Türkiye liginden soğuttu. Onun için Türkiye'den gelen teklifler benim için ikinci planda kalıyor. Şu anki takımım FC Köln benden kalmamı istedi. Takım önümüzdeki sezon ikinci ligde mücadele verecek. Bu nedenle pek sıcak bakmıyorum, ama çok cazip bir teklifle gelirlerse düşünürüm. Eşim ve çocuklarım Köln'de kalmak istiyorlar. Burayı çok sevdiler. Vereceğim kararda bunun da etkisi olacaktır. İngiltere'den Manchester City ve Portsmouth takımlarının tekliflerine sıcak bakıyorum. Sundukları şartlar pek cazip değil. Ama şartları biraz düzeltirlerse iki takımdan birine gidebilirim." 

Gelecekle ilgili planlarını anlatan ve FC Köln'deki bir yılını da değerlendiren Alpay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşım 32. Kimi zaman futbolu ne zaman bırakacağım soruluyor. Futbol beni bırakmazsa ben futbolu bırakmam. 38 yaşında hala top koşturan futbolcular var. Ben neden bırakıyım? İleride futbol oynamasam bile antrenörlük yaparım. Şu veya bu şekilde her zaman futbolun içinde olacağım.FC Köln'de kendi açımdan başarılı bir sezon geçirdiğime inanıyorum. Bir dönem sakatlanmama ve dört maç cezama rağmen 34 maçtan 22'sinde oynadım. Tabi ligde kalma mücadelesi veren bir takımda oynamak ve üst üste yenilgiler almak beni psikolojik olarak yıprattı. Zaman zaman gerildim. Bu hem takıma hem de bana zarar verdi. Türkiye'deki olaylardan ötürü herkesin gözü üzerimdeydi. Yaptığım en küçük şeyler çok büyütüldü. Bu nedenle son dönemlerde bir başkası benim ayağıma vursa bile ben özür diler hale geldim. Son dönemlerde benim çok hırçın bir futbolcu olduğum imajı yaygınlaştı. Oysaki benim sakin bir yapım vardır. Oyuna iyi konsantre oluyor ve hırslı oynuyorum. Hepsi bu."

Milli futbolcu Türkiye'de son zamanlarda futbol sahalarında yaşanan olaylar ile ilgili olarak, "Sorun tamamen eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Burada küme düşmemize rağmen son maçımızda 49 bin kişiye oynadık ve ayakta alkışlandık. Futbolun güzelliklerini bu şekilde yaşamak lazım. Ama ben kendimi de bunun içine katarak söylüyorum, maalesef eğitim eksikliğimiz var. Bu olayların son zamanlarda yapıldığı gibi kampanyalar ile çözüleceğine de inanmıyorum" diye konuştu. Tecrübeli futbolcu Turkcell Süper Ligi'ndeki şampiyonluk mücadelesi ilgili olarak da "Her iki takımımızı da bize yaşattıkları bu heyecandan dolayı tebrik etmek gerekli" dedi. 

Dünya Kupası'na Türkiye'nin katılamaması ve Almanya'nın kupadaki şansı ile ilgili yorum yapan Alpay şunları söyledi:

"Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamaması üzücü. Ama olmadı. Mili takım buraya gelebilseydi, kendi evinde gibi oynayacaktı. Seyirci sıkıntısı olmayacaktı. Milli takımımızın Almanya'ya gelmesini Almanlar da istiyordu. Bizim Dünya Kupası'na renk katacağımızı söylüyorlardı, ama maalesef buraya gelemedik. Ben milli takımın tekrar başarılı günlere döneceğine inanıyorum. 6 maç cezam var ama cezam bittikten sonra her zaman oynamaya hazırım. Mili takım benim için çok önemli. Gerekirse mili takımın malzemecisi bile olurum.

Alpay, Haziran ayında başlayacak olan Dünya Kupası'nda Almanya'ya pek şans tanımadığını ve favorisinin Brezilya olduğunun söyledi.

 

 

 



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler