11 sezonun en iyisi

1993-94 sezonu... Görevi Karl Heinz Feldkamp’tan devralan Rainer Hollman, ilk 17 haftalık periyotta Galatasaray'a 41 puan kazandırmış, Cim Bom devreyi lider tamamlamıştı.
Aslan, aradan geçen 11 sezonda, Fatih Terim dışında hep yabancı hocalara teslim edildi. Ancak ilk sezonu olmasına rağmen, Eric Gerets tüm meslektaşlarını geride bırakmayı başardı.
17 haftalık süreçte Galatasaray’a tam 41 puan kazandıran Belçikalı teknik adam, Fatih Terim’in 1996-97 (44 puan) ve 1999-2000’deki (42 puan) performanslarının gerisinde kalmasına rağmen, son 11 sezonun en iyi istatistiklerine ulaştı.
Ancak Gerets’in başarısını önemli kılan çok önemli bir faktör var. O da eldeki mevcut kadro. Fatih Terim’in 96-97 sezonunda 44 puanla Fenerbahçe’ye 5, 1999-2000 sezonunda ise 42 puanla yine en yakın rakibi Beşiktaş’a 11 puan fark attığı sezonlarda Gheorghe Hagi gibi bir lideri ve çoğu A Milli olan yıldızları vardı.
Ayrıca mali sorunlar bu sezonki kadar kulübün başını ağrıtmıyordu. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’deki ilk sezonunda hem de Fenerbahçe gibi çok önemli yıldızlara sahip bir kadroyla şampiyonluk mücadelesi veriyor olması, Belçikalı hocanın başarısını daha önemli kılıyor.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Napoli'de Lukaku endişesi!

Liverpool, Giovanni Leoni'yi açıkladı!

Igor Tudor'dan Kostic kararı!

Kolo Muani, Juventus'a doğru!

Pep Guardiola'dan Ederson açıklaması!

Nordi Mukiele'nin yeni durağı İngiltere

Napoli, Iğdır FK'den Özder Özcan ile anlaştı!

Berke Özer, resmen Lille'de!

Romulo transferinde geri sayım: Leipzig!

Newcastle United'da mutlu son: Jacob Ramsey
