Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Köfte Ekmek.....
 Ağu
13
 2015

G.Saray ın 3 kupaya rağmen transferde ki suskunluğu taraftarın ayarlarını iyice bozdu. Bir kısım zaten maçlarda Sabri ,Selçuk ,Hakan Balta ve Burak kötü oynasada hakaretler yağdırsak ,küfürlerin binini bir paraya saysak peşindeler. Şu sitede G.Sarayın yenilmesini hatta yarım düzine gol yemesini dileyen ne G.Saray lılar !!! gördüm ve okudum. 

Anlatmaya çalıştığım şey aslında çok basit ama görmek istmeyenin gözüne de soksan görmüyor maalesef. Kardeşim ben 40 yıldır bu takımın peşinden gezmedik yer gitmedik deplasman bırakmamışım. Kaç maça sabahlamış ,kaç kavgaya karışmışım ben bile unuttum. Hiç ama hiç kimsenin G.Saray a hizmet eden ,formasını terleten gencecik adamlara hakaret etme ,küfür etme ,aşağılama ,alay etme hakkı yoktur ve olamaz. Elbette bir sporcu maç satmışsa ,şike yapmışsa ,sporcu olduğunu es geçip evden adam aldırmaya kalkıp mafyaya özenmişse ,taraftara ,basına el kol hareketleri çekmişse ,maçın ortasında orasına burasına el etmışsa ,formasını çıkartıp fırlatmış ,çıkmaya kalkmışsa o vakit durum değişir ancak. Onun haricinde hiç kimsenin formamı giyen namuslu ,şerefli çocuklara çöp ,süprüntü ,kazma gibi hakaretlere yeltenmesine izin vermem ve kalbinde G.Saray sevgisi olan hiç kimseninde bunlara taviz vermesine inanamam.

G.Saray 3 kupa aldı. İyi futbol oynuyor mu ? Hayır. Peki çok mu kötü ? Hayır. Bu futbol bu sene lige yeter mi ? Belki ama hayıra daha yakın. Şampiyonlar ligi için yeterlei mi ? Asla. Takımın takviyeye ihtiyacı var mı ? Mutlaka. Yapılan transferler doğru mu ? Evet ,doğru. Podolski ilk 11 için ,Bilal ,Jem Paul Karacan ,Carole ise kadro derinliğine hitaben iyi transferler. Dursun Özbek başkan ve yönetimi nasıl ? Şu ana kadar ellerindeki imkanlar dahilinde düzgün işler yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Ancak Cüneyt Tanman ın erken istifası pek sağlam kurulmuş bir yapı izlenimini vermiyor.

Şu konuda anlaşalım arkadaşlar ,anlaşalım ki okuduğunu anlamaktan acizlere saçmalama şansı tanımayalım. Bu yazıyı yazan insan da aynı paralelde düşünenler de elbette İbrahimoviç i ,Dany Alves i ,Khedira yı G.Saray formasıyla izlemeyi en az sizin kadar isterler. Hatta hayallerim de Cristiano Ronaldo nun ,Messi nin ,İniesta nın ,Yaya Toure nin ,Marchissio nun formamızı giymesi var. Ama dediğim gibi sadece hayal.

Hayaller bitip gerçeklerle yüzleşince işler değişiyor. G.Saray takımını yönetenler 400 milyon doları aşkın bir borcun boyunduruğu altındalar. G.Saray futbol şubesinden kar bile etse onlarca amatör branşta zarar ediyor. G.Saray takımı için Türkiye de tek başarı kriteri şampiyonluktur. Şampiyon olup tüm kupaların alındığı bir sezonda bile en ağır şekilde eleştirilmek G.Saray ı yönetenlerin ,teknik adamların ve futbolcuların kaderidir. G.Saray eğer Türkiye de başarılı olacaksa imkanları daha geniş rakiplerine karşı elindeki yegane silahı takım olabilme yetisidir. Takım içi 3 ,3.5 milyon euryu aşmayan yıllık ücretleri 2 ye 3 e katlayarak takımın ahengiyle oynamanın gereğide yoktur.

Hamza hoca bir çok futbol alimini terse yatırıp kimsenin aklına gelmeyenleri yaşadığı bir 6 ay geçirdi. Çok iyi ,çok dominant bir futbol oynatmadı. Ancak eldeki kadroyu nasıl oynatması gerekiyorsa öyle oynattı. Ancak bu sene işler daha zor ,şartlar daha ağır ,rakipler de daha güçlü. Hocanın alışma süreci artık bitti. Takım içinde ağırlığını daha çok hissetirip liderliğini tüm futbolcularına kesin kabul ettirmesi olmazsa olmaz. Artık alttan alma ,taviz verme ,görmezden gelme günleri geçti. Eğer bu denizde boğulmak istemiyorsa ipleri hiç bir şüpheye yer vermeyecek şekilde eline almak zorunda.

G.Saray taraftarı istekte sınır tanımıyor. 3 kupayı bile bu denli rahat ve ağır eleştirebiliyor. Peki bu taraftar yani bizler hepimiz ,kendimizi de görebiliyor muyuz ? Biz bu kulübe ne kadar destek oluyoruz acaba ? Adamlar onbinlerce kişiyle mahkeme kapılarında yattılar ,yüzbinden fazla kişiyle yürüyüşler ,Anıtkabir ziyaretleri yaptılar ,belgeli ,delilli şikeyi örtbas ettiler. Şikecileri hapisten çıkardılar. Biz ne yaptık. Oturduğumuz yerden TV. başında ,klavye başında ahkam kesmekten başka ? Adamlar Uefa dan aldıkları cezalar nedeniyle 80 milyon euronun üstünde para kaybı olan kulüplerine 3 er 4 er forma alarak destek oldular. Bizim store mağazaları sinek avlıyor. 25 milyon taraftardan bahis ederiz ama cep telefonu hattını GS Mobile yapan insan sayısı 10 bini aşmıyor. Aynı şeyi GS kredi kartı için de bire bir söylerim. Aman yanlış anlama olmasın söyleyen ben değilim kulüp ve yetkili firmaların net rakamları söylüyor. Ve en acısıda şu ki G.Saray futbol takımı 55 bin kapasiteli stadında üstelik 3 kupalı sezonunda sadece %38 doluluk oranıyla oynuyor. Arena da ki Fener derbysinde 31 seyirci vardı ve en kalabalık maçlardan birisiydi. 

Şimdi Şampiyonlar ligi hayalleri kuranlara sormak G.Saray düşmanlığı mıdır ? Kardeşim küme düşmemeye oynayan Dortmund %100 dolulukla ,orta sır takımı Valencia %92 doluluk oranıyla ,Stoke City ,Southampton gibi sıradan takımlar %90 ın üzerinde doluluk oranıyla maçlarını oynuyorlar. Sen bu taraftrala mı Avrupanın en büyük organizasyonunda başarı istiyorsun ? 

Hadi pencereye biraz tersten bakalım. Hani 25 - 30 milyon taraftarımız var ya. 10 milyon insan G.Saray kredi kartını alıp düzenli kullansa ,10 milyon da cep telefonunu GS Mobile hattına taşısın. Bu işe ve bu renklere gönül veren herkes her sene 4-5 defa Store mağzalarından alış verişini yapsın formasını ,hediyesini alsın. İç saha maçlarında da Arena da tek boş koltuk bırakmayalım. Bilin bakalım ne olur o zaman. Ben söyleyeyim ,2-3 yılda kulübün tek kuruş borcu kalmaz. Yukarıda bir yerlerde hayal dediğim oyuncular gelir ve Arena da takır takır toplarını oynarlar. 5 sene zarfında da müzemizde olmayan tek kupa yerini alır. Bunlar gerçek olsun işte o zaman transfer yapmayan yöneticiyi hep beraber tefe koyalım. Ama ne demişler "ne kadar ekmek o kadar köfte."





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...