Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Büyüksünüz
 Kas
02
 2011

Arkadaşlar görüyor musunuz bizler Fener e ne kadar haksızlık etmişiz. Bakalım bu ayıpla ne kadar devam edeceğiz daha. Aslında adamlar sütten çıkmış ak kaşık. Biz ise utanmazlığı iyice ele almış şike şerefsizliğini Avrupa sahnesine bile taşımışız ,hem de 20 sene öncesinden başlamışız bu namussuzluğa. Banik Ostrava deplasmanında hakeme 70 bin dolar ödeme yapılmış dönemin başkanı Alp Yalman tarafından bizzat. Hakemde satılık ya bize penaltı bile çalmış terbiyesiz. Ama aslan gibi tarafsız Türk basını sağ olsun ,çıkardılar bu rezaleti ortaya. Gerçi o maçta Kosecki ye yapılan harekete penaltı çalmak için hakem değil sadece beyin sahibi bir insan olmak bile yeterliydi ama bu gereksiz ayrıntılar ile kafa bulandırmaya değmez.

Bununla kalsa iyi ,UEFA nın en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar ligi nin statüsünü değiştiren eşleşmede Manchester United maçının hakemi bile satın alınmış. Malumunuz o yıl Şampiyonlar ligi sadece16 lig şampiyonunun katılımı ile gerçekleşiyordu. UEFA bütün yatırımı ManU. lı bir lige yaptığı için milyonlarca dolar zarar etmişti. O seneden sonra da statü değiştirerek büyük liglerin şampiyonlarını elemesiz ,direk olarak organizasyona dahil etti. Aslında İstanbulda ki rövaşta 0-0 lık maç pek bir şaibeye sahne olmasada bizim tarafsız basın mensubumuz yine de yılmadan gerçeği çıkarmış ortaya. Benim asıl şüphem Old Traford da o geceye kadar hiç bir Avrupa kupası maçında 3 golü kalesinde görmeyen ManU ın o gece hem de biri Arif ten 35 mt. civarından olmak üzere 3 gol yiyen kalecisi Schmeichel ın tarafımızdan satın alınıp alınmadığıdır. Tarafsız basın mensuplarımızdan bu şüphemi de kontrol etmelerini rica ederim. Ayrıca kanımca  2000 de ki UEFA finalinde Arsenal ve Süper Kupa finali Real Madrid maçlarında da hakemler tarafımızca satın alınmış olabilir. Hatta hiç penaltı kurtaramayan Arsenal kalecisi ve penaltıları kaçıran Arsenal oyuncuları için de bu şike araştırması detaylı bir şekilde yapılmalıdır. Yaşasın tarafsız Türk medyası.

Biz bu derece namussuz yollara sapmışken allahtan Türk futbolunun bir Fenerbahçe gerçeği var. Aziz başkanları demişti ya hani yıllar önce 11 puan gerideyken takımı "maçların sahada kazanılmadığını öğrendim ,sezon sonu şampiyonuz" diye ,biz bunu bile kötüye yoruyoruz ,paronayak mıyız neyiz acaba? Aslında başkan orada sahada kazanılmıyor derken antreman tesislerini filan kast etmişti. Oysa bizler bunu perde arkası kirli pazarlıklar filan olarak aldık. Ne büyük ayıp ettik o aziz insana. Hadi biz ayıp ettik de ya bu savcı beyin yaptığına ne demeli. Böylesine namus abidesi ,fair play timsali bir halk kahramanına reva mı bu yapılanlar. Büyük Fener taraftarı herkese gösteriyor allahtan nasıl büyük olunuru. Hiç bir suçu olmadığını biz biliyoruz da o büyük taraftar "bilse de ,bilmese de ,hırsızlıkla da olsa arsızlıkla da ,şerefsizce ,namussuzca ,etik dışı bile olsa arkasındayız bu takımın ve kazandıysak hangi şekilde olursa olsun mübahtır ,haktır" erdemi içinde sarıyor takımını. Çoluğu çocuğu ,erkeği kadını işte büyük taraftar.

Ya o erdem timsali aslan topçular ,ne güzel mesajlar veriyorlar topluma. Ne diyor Emre kardeşimiz "herkes kendi adamını koruyacak ,hata varsa da basına konuşulmaz ,kol kırılır yen içinde kalır". İşte ahlaklı Türk futbolcusu ,başkanının sattığı aslan Türk hakemine arka çıkıyor. Aldanmayın sahadaki çirkef tavırlarına aslında geçen sezon cep telefonu ile Ankaragüçlü Kaan a da arka çıkmıştı. Ya Özer kardeşe ne demeli ,diyor ki "biz sahada puan kadar onurumuzu da kazanmak istiyoruz". Güzel kardeşim herkes eksiğini kazanmaya çalışmıyor mu zaten demezler mi? Ya da aynı kardeşimiz diyor ki "bu sene şempiyon olarak harici destek olmadan da bu ülkenin en iyisi olduğumuzu göstereceğiz". Kardeşim yerin kulağı var yoksa bu bir itiraf mı? diye sorarlar yanlış anlayanlar. Aykut hocamızı ise takdir ediyorum gerçekten çok başarılı. Sahada oynattığı pek madah olmasa da tiyatral kabiliyeti ve küçük Emrah taklitleri çok üst düzey gerçekten.

Rahmatli İslam Çupi geliverdi aklıma. Fener i ne güzel anlatmıştı. Gerçi ben pek bir şey anlamamıştım o yazıdan da yine de güzel bir şeyler demişti her halde. Fenerin büyüklüğü öyle bir büyüklük ki neden olduğunu bilen bir allahın kulunu bulamazsınız. Hatta o yazıdan çıkan bir diğer sonuca göre büyüklüğün ne olduğunu bile anlayamazsınız. Sahi nedir büyük ,nasıl olunur acaba ,bir bilen anlatsın bizahmet.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...