Makale Yaz
semiramiss
Bu haberi yazdır
Galtasaray'ı anlamak gerçekten güç..
 Haz
15
 2016

Merhabalar aklımdan geçenler ile içimde birikenlere bir göz atmaya kalktığımda aslında çokta uzun olmayan fakat azımsanacak gibi azda olmayan birikmiş düşüncelerime rastladım bir an ve burada paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her ne kadar tüm başarılar sanki Fatih Terim sayesinde olmuş gibi gözüksede hiç bir zaman öyle olmadı bu işin görünen kısmıydı. Dört sene üst üste şampiyon oldu bu takım fakat takımı şampiyon yapan Fatih Terim değil Georgi Hagi'ydi. Kaldı kı son şampiyonlukta takımın başında Terim değil ''Lucescu'' vardı..

Evet Lucescu.. Bırakın Galatasaray'ı Türkiye ye gelmiş gitmiş ve bir daha gelecek mi bilinmez en iyi teknik direktör tartışmasız bu adamdır. Kaldı ki Fatih Terim in başarıszlığını her seferinde avrupa kuluplerinde bir başarı kaydedememesinden İnter den kovuluşundan görebilirsiniz apaçık ortada. Tamamen sevdiği tuttuğu adamları takımda oynatan agrasyonu haricinde teknik bilgisi azımsanacak kadar az ama bunun yanında bu kadar ismi geçmesine sebep olan müthiş bir çevreye ve politikaya sahip ve bir oakdar da şanslı olan ancak kesinlikle takımın başına getirilmemesi gereken bir isim Fatih Terim.

Yazımın devamında güncel bir kaç konuya değinmek istiyorum. Mesela bukadar mali krizin arasında hiç te gerek yokken, ligte bir umudumuz kalmamışken ve neden alındığını hala ve hala anlamadığım dünya kadar para verilen şuandada kime satsam diye kapıda beklettiğimiz Ryan DONK.! Bu yönetim ya bizimle dalga geçiyor, Ya biz hiçbirşeyden anlamıyoruz körüz, safız, hiçbir futbol bilgisine sahip değiliz, yada ryan donk daha 18 yaşında patlama yapacak ama bize yaşını yanlış söylemişler.. Devre arasında bu paraya ancak bu kadar saçma bir transfer yapılabilirdi onuda zaten Galatsaray yapardı..

Bir diğer vasat transfer diye devam etmeden önce anti-parantez şuna değinmek isterim ki bizim transferlerimizin %85 i vasat. Kim yapıyorsa artık bu transferleri bu paralara yıldızlarla dolardı takım..! Evet diğer vasat transferlerimizden gözüme diri diri batan isim Bruma.! Bu adama 12 milyon Euro ödedik biz farkındasınızdır umarım. Açın şöyle transfermarketi piyasa değer 12 milyon EURO olan oyunculara bakın bakalım kimlerle eşleşecek bu adam.! şu anda 8 milyon versinler diye uğraşıyoruz yazık gerçekten yazık..

Gelelim daha güncel olan ve anlam veremediğim başka bir konu Martin Linnes. Bana göre çok yetenekli üstüne çok düşülmesi gereken ve sürekli KENDİ MEVKİİ pozisyonunda oynatılması gereken belkide Türkiye nin en iyi sağ beki olabilecek kapsitede bir oyuncu Martin Linnes. Ama yine aynı pozisyonda defalarca sabri oynuyor yok efendim semih sağ bek oynuyor yok efendim tarık çamdal oynuyor..! Arkadaşım neden aldınız bu adamı o zaman.! Bıraksaydınız adam başka takıma gitseydide oynasaydı bari yapmayın bu gencecik yeteneklere bunları bırakın oynasınlar. Diğer paragrafımdada zaten buna değineceğim..

Yazımı yavaş yavaş sonlandırırken şunu söylemeden edemiyeceğim.. Galatasary'ın sistemi değişmeli arkadaşlar evvela yönetimden ondan bundan önce eldeki yönetim sistemi değiştirmeli. Oyuncuya dayalı, Az biraz parlamak için abilerine peşkeş çekmek zorunda kalan genç yeteneklerin soluk kaldığı, afra tafra yapan kaptanlarımızı desteklemeden kadroya bile zor giren gencecik fidanların olduğu bir sistem değilde o formanın o armanın hakkını veren bir sistem olmalı GALATASARAY DA.

Yahu Sinan Gümüş gibi bir adamı kulubede bukadar oturttuğun için çıkarıp o adamda ' geçmişte yaptıklarımız için özür dileriz ' demeniz lazım sizin.! Kaldı ki ne sinanlarımız var bizim altyapımızda olsun kadromuzda olsun.. Ne sinanlarımız ne koraylarımız. 

Son olarak sayacağım isim isi Bir diğer imzaya ramak kalan komik transfer ROMAN NAUSTADTER. Son cümlemde bahsettiğim isim bu paragrafında habercisiydi aslında Koray Günter. Pırıl pırıl bir çocuk geleceğin stoperi. Ama sen gidiyorsun sözleşmesi takımı tarafından yenilenmeyip kapı önüne konan naustadter i alıyorsun CİĞERCİ KEDİSİ GİBİ.. Bu adam hantal. Bu adam Kör. Bu adam Korkak. Bu adam ödlek. Bu adam iş yapmaz. Bu adam elimizde patlar diye yazmadığım yer kalmadı. Hoş biz kimiz ki sesimizi duyuralım. Birde buraya yazayım dedim düşüncelerimi.

Her zaman objektif bakmayı bilmiş bir Galatasaray taraftarı olarak düşüncelerimi sizlerle payşaltım daha uzatmak isterim aslında ama yeter bu kadar. Kimilerine göre çok yanlış gelebilir söylediklerim saygı duyarım.. Hayırlı günler diliyorum sağlıcakla kalın :)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...