Makale Yaz
amorphousua
Bu haberi yazdır
Ruh, İstek, Arzu
 Kas
25
 2013

Bana göre şu anda takımın en büyük eksikliği oynadığımız maçları istemememiz. Rakibi ısırmıyoruz, çok koşmuyoruz, Melo dışında ikili mücadelelerde diri ve istekli olan başka bir oyuncu yok, attığımız gol sonralarındaki gol sevinçleri bile takımın bu durumunu gösterir nitelikte. Evet yabancı sınırı bizi fazlasıyla etkiledi (  bu uygulamanın yürürlüğe girileceği biliniyordu, buna rağman bi önlem alınmadı,yanlış transfer politikası izlendi), imparatorun yönetimle bozuşup ayrılması takımdaki havayı değiştirdi, ama Terim'de olsaydı bundan en fazla 1-2 puan fazla durumda olurduk ligde.

En baştada belirttiğim gibi maçı kazanmayı arzulamıyoruz. Geçen seneki ordu,mersin maçları benim belirtmek istediğim, maçlardaki olmamız gereken ruh hali. Şu anda şampiyonluk yolundaki rakibimiz de tam olarak bunu yapıyor. Belki iyi oynamıyor ama istiyor, arzuluyor ve maçı son dakikaya kadar bırakmıyor. Çok üzülerek söylüyorum ki böyle oynamaya devam edersek ligin çok erken biteceğini düşünüyorum. Kadro kalitemiz iyi ama hedefimiz yok gibi oynuyoruz maçlarda. Sezon başı hedefimiz 4. yıldızı takmaktı ama futbolcularımızın maçlardaki performansı bu hedefe paralel değil. Kendimize gelmemiz lazım, birilerinin takımı silkelemesi lazım. Bunu da en iyi yapabilecek futbolculardır. Maçları kesinlikle daha agresif oynamamız gerekiyor. Saha içinde bizim ilacımızın bu olduğunu düşünüyorum.

Devre arasında ise kesinlikle yerli transferlere yönenilmeli. Eskişehirspor'da Tarık, Bursa'dan Serdar Aziz, milli  takımda Semih'in partneri Ömer Toprak, Bursa'dan Şener alınılabilecek futbolcular. Ve defansta Muslera ile birlikte en fazla 2 yabancı bulundurmalıyız. Son olarak da bir kadro temennesinde bulunayım:

Muslera,Eboue(Şener),Semih(Serdar Aziz),Gökhan Zan(Ömer Toprak),H.balta(Tarık),Bruma,Selçuk,Melo,Valencia-Nani vb...,Burak,Drogba(Umut)  4-2-3-1 oynayacaksak da forvetlerden biri yedeğe çekilip kesinlikle Sneijder oynamalı. Mancini tek forvet sisteminde ısrarlı olacaksa bu taktiğin kilit adamı Sneijder'dir. Ama maalesef Wesley 4-4-4-2'ye uyacak bir futbolcu değil. Dany,Chedjou,Rieira,Amrabat yollanmalı. Yedekteki yerliler de yollanmalı da kontenjan işi bozuyor. Klübeden gelip oyunu değiştirecek futbolcumuz yok. Anlatmak istediğim görüntü yazı resmimde görülendir arkadaşlar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Kasım (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...