Makale Yaz
rdeniro
Bu haberi yazdır
Olimpiyat Atesi Yansin !
 Kas
03
 2012

Bazi futbol bilmisleri diyorlarki GALATASARAY hic tempo yapmadan gol atti mac kazandi.Iyi de siz degilmiydiniz sene basindan beri rakipler GALATASARAYI cozdu saglam kapanmaya calisiyorlar topla oynamiyorlar hizli kontra ile cozume ulasmaya calisiyorlar diye ? Carvallah Belediye yi hucumcu bir takim haline getirmis bu konuda kendisini tebrik ediyorum , memlekette bu tarz bir cok hoca var diyenlere de guluyorum :)

Gelelim oyun anlayisina , GALATASARAY uzun aradan sonra ilk defa karsisinda kapanmayan , acik futbol oynayan hucumu dusunen bir rakip buldu.Bu sefer % 70 lerde topa sahip olmadi , O yuzdendir ki orta sahalar cabuk gecildi , pozisyonlar bulundu , tempo yapmadan takim ilk yari 2 gol atti vs vs vs . Ilerdeki Burak Umut Amrabat 3 lusunun suratleri ve preslerine dayali bir kontra hucum anlayisini izledik , bunlar gol atma konusunda farkli alternatif olarak karsimiza cikti bu sevindirici.

Gelelim oyun anlaminda daha cok hakkinda birseyler yazmak istedigim oyuncularimiza. oncelikle Amrabat' dan baslamak istiyorum.Belki kayseride o vay beee dedigimiz adami hic goremeyecegiz ya da arada bir gorebilecegiz ama Ilk maclarda devamli elestirilen geriye yardima gelmeyen , savruk , kendini ispatlamaya calisan bir oyuncuyu izletiyordu bize , ancak ozellikle belediye macinda gordugum kadariyla Burak ve Umut un yanina giren 3. forvet gibi oynamaya calisan , pres yapan adam kovalayan . Kisaca gelisim guzel , belli ki ayar saglam gelmis bir yerden ! Birde hakemle ve rakiple oynama konusunda uyarilmali sanirim.

Ikinci olarak DANY hakkinda : Dany icin en iy aciklama " Bazen gereksiz islerin adami '' yakistirmasi en guzeli sanirim, bir defans oyuncusu oldugunu unutup ceza sahasi icinde bile cekinmeden ( kendine cok guvenmekten mi ? yoksa topla oynamayi cok sevmekten mi ) rakip baskisi altinda topla oynamak , topu ayagindan hizli cikarmamak onundeki selcuga ya da yekta ya servis etmemek , iyi yaptigi isleri de golgeliyor gibi geliyor bana.Hadi Webo kendini yere atti diyelim ama bence o pozisyon da en onemli sey WEBO nun bagira bagira araya kacicagini gostermesi ve DANY nin bunu gec anlamasi , orada eminim ki UFA gibi tecrubeli bir stoper olsaydi iki adim one cikip WEBO yu ofsayte dusururdu !!!

Aslinda Hamit icin konusmak istemiyorum, bircoklari gibi gibi 1 senedir top oynamiyor bu adam o yuzden boyle de demeyecegim bence top kayiplari top ezisleri aslinda sorumluluk almaktan kaynaklaniyor diye dusunuyorum.Ilk yarida topu ayagindan cikarmayip topu rakibe kaptirisi ile uzatmalarda pres sonucu topu kapip pas vermeyip cizgiye inip iki adami gecmesi ayni dusuncenin olusumu !

Son olarak da KAYSERI macinin yildizi olarak gosterilen YEKTA icin konusmak istiyorum.KAYSERI izledigim kadariyla bu ligin en zayif takimlarindan biri , hele ki belediye ile hicbir sekilde kiyaslanamaz , bu yuzden YEKTA nin maca kotu basladini soyleyebiliriz cunku pres yapan rakibe karsi topla cikmak isterken yalnis hatirlamiyorsam 2 top kaybi yaparak rakibin kontraya cikmasina sebep oldu ancak ve ancak oyun icinde toparlanmasini bildi bu olumlu bir ozellik , bozulmadi cunku kayseri macinda beklenti yukselmisti ve ustelik melodan formayi kapmisti isi zordu !

Butun bunlarin dahilinda GALATASARAY bence zor bir rakip karsisinda galip gelmesini bildi , ve artik akillar Cluj macinda , sahsi fikrim Cluj karsisinda galip gelinirse eger Braga macinin bizim acimizdan grupta en rahat galibiyetle sonuclanacak mac oldugunu dusunuyorum , ( kura cekiminden beri iddia ettigim seydir bu ) ki GALATASARAY her daim zoru basarmistir , kolayina kacmamistir :) Iyi seyirler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ağustos (1)
 
Şubat (1)
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...