Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Kükre Aslan!
 Eki
28
 2012

Galatasaray ligimizin 9.haftasında Kayserispor`u konuk etti 3-0lık net bir galibiyet aldı,ama bu futbol ŞL için yeterli mi?

İlk olarak maçın kahramanı Yekte ile başlayalım,Yekta mücadeleci bir oyuncu formayıda istiyordu,Melo`nun sakatlığında Yekta formayı giydi,taraftardanda iyi bir reaksiyon aldı.

Selçuk bu yıl şuana kadar Melo ve Hamitle birlikte oynadı maçların çoğunda Selçuk formsuz dendi,dün akşam Yekta ile oynadı,istenen asist yapan Selçuk geri döndü,Yekta ise hocanın gözünde daha da yükseldi çünkü futbolda orta sahanız iyi oynarsa takımda iyi oynar orta saha başlangıçtır,

Cris ise ilk golünü attı,güzel bir kafa golüydü zaten kafa toplarında iyi bir oyuncu diye alındı,ama Dany çok tehlikeli bir oyuncu olduğunu tıpkı Fenerin geçen senelerde ki Bılica gibi bir oyuncu olduğu göze çarpmaya başladı,kendine çok güveniyor ama o güven bizim kalemize yansıması belli oluyor,savunmada en doğru tercih Cris-Semih ikilisi olmalıdır.

Sol beke gelince Rierra net olarak berbat oynuyor bu posizyonda,devre arası sol bek şart,maça bakıldığında Kayserispor`un pozisyonlarının Rierra`nın hatalarıyla geldiği belli oluyor.

Sağda Eboue kendine gelmiş görüntüsü beni mutlu ediyor açıkçası,sağda pek sıkıntı yok,Amrabat kendini kanıtladığını söylemeye gerek yok,Hamit ise asist yapmasıyla takıma uyum sağladığını görebiliriz,

İleriye gelince Umut-Burak ne yapacakları belli olmayan ikili,hele Burak 10 pozisyondan 1ini atan bir adam takım için terini döküyor o sıkıntı değil ama kaçırdığı golleri atsa dünya çapında bir oyuncu olabilirdi,bunun en büyük sebebi altyapıda yetersizlik,Umut ise her zaman ki golünü attı ve 7 gole ulaştı.

Altyapıda yetersizliğe gelince,ülkemizde futbol kötü yönetiliyor ama ülkemizde iyi yönetilmiyor bu ülkedeki herşeye yansıyor eğer herşey yolunda gitseydi dünyadaki en büyük derbi Barcelona-R.Madrid değil Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olabilirdi,Selçuk daha iyi yetişseydi şuan Xaviden daha iyi bir oyuncu olabilirdi,Burak o zaman kaçırdığı golleri atar Tanju`yu tarihten silebilirdi,ama olmadı böyle giderse de zor.

Altyapıların gelişmesi lazım ki takımların ve ligin kalitesi artsın,milli takımın bir tesisi bile yokken nasıl avrupada başarı beklenir?

Herşeye rağmen umarız GS sorunlarını çözer ve avrupada başarı getirir...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...