Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Efsaneler ve kestaneler
 Eki
02
 2012

Alex'e veda eden rakip camiada neden olduğunu anlamadığım bir "Efsane" lafı dillendiriliyor. Efsane mi gerçekten Alex yoksa , ömrü hayatı boyunca doğru düzgün futbolcu görmemiş bir taraftar yığınının köpürtmesi mi?

Ha yok mu rakip camiada efsane olmayan isimler var elbet ama Alex'e baktığımızda açıkçası gördüğüm tek şey, kötü oynayan bir takımın içine iyi bir oyuncu koyarsanız ortaya çıkan şey bu olur. O adamı efsane sanırsın. Ama efsane adam kötü takımın değil iyi takımın dümenini kullanan adamdır ve açıkçası başarı için uzuuuuun zamana ihtiyacı yoktur.

Buyrun size Alex:

Görev süresi : 9 Yıl

Şampiyonluk: 3 (biri şikeli)

Kupa: 1

Şimdi bu adam efsane ise, buyrun size Hagi:

Görev Süresi: 5 Yıl

Şampiyonluk : 4

Kupa: 2

Avrupa Kupası: 2

Bir tarafta 5 yılını dolu dolu geçirmiş bir efsane diğer tarafta 9 yıl 3 büyüklerin herhangi birinde oynasa aynı başarıyı yakalayabilecek sıradan bir oyuncudan farksız bir kestane.

Tamam Alex iyi futbolcudur, ayaklarına hakim başarılı bir ortasaha ve hücum oyuncusudur ama ötesi değil. Hagi dünyanın gelmiş geçmiş sayılı maaestrolarından. Ve evet Hagi, Alex'ten siklet olarak üstün bir adam. Yok mu başka yabancı futbolcu Türkiye tarihinde?

Al sana Popescu:

Görev Süresi: 4 Yıl

Şampiyonluk: 3

Kupa: 2

Avrupa Kupası: 2

 

Al sana Tafarel:

Görev Süresi: 3 Yıl

Şampiyonluk: 2

Kupa: 2

Avrupa Kupası: 2

 

Yani açıkçası bu üç futbolcunun yanı sıra:

Al Sana Capone:

Görev Süresi: 3 Yıl

Şampiyonluk: 2

Kupa: 1

Avrupa Kupası: 2

 

Yani açıkçası 9 yıl git bugün 3 büyüklerden herhangi birinde dur, Alex kadar başarı toplarsın.

Ki Nitekim al sana BJK'li İbrahim Üzülmez:

Görev Süresi: 9 Yıl

Şampiyonluk: 2

Kupa: 4

 

O zaman İbrahim Üzülmez de çok büyük çok efsane futbolcu. Arkadaş bir futbolcu bir kulüpte 9 yıl duruyorsa, harbiden de efsaneyse o kulübe çağ atlatması lazım futbol adına korkunç işler yapması lazım. Alex'in kariyerine bakıyoruz, küçük maçların büyük adamı konumunda. Bir adamın iyi futbolcu olması ayrıdır efsane olması ayrıdır.

Efsane adamlar örneklerde görüldüğü üzere 4-5 senede alex'in kariyerini 2ye katlayabiliyorlar. Açıkçası Hagi Türkiye liginde 9 sene dursa demek ki Tanrı ilan edilecekmiş.

Futbolcunun başarısını aldığı kupalar ortaya koyar arkadaşlar. Hayır yani Premiere Lig'de oynarsın anlarım 9 senede anca 3 şampiyonluk alırsın. Premiere ligde 9 yılda Chelsea bile anca 3 şampiyonluk görüyor. Adamlar Manchesterla falan boğuşuyorlar. Kaç tane dünya çapında takım var ligde, Arsenal dediğin takım bile 8 senedir şampiyonluk göremiyor.

Sen burada 2-3 maç dışında Anadolu'nun bağrından kopmuş körpe delikanlılara karşı, sağında solunda Roberto Carlos, Appiah, Anelka, Sow, Lugano... vs sayamayacağımız kadar çok süper yetenekle oynuyorsun ve 9 senede anca bunları başarabilmişsen, açıkçası Hagi'nin tırnağının arasına kaçmış pislik bile olamazsın.

Adam gelmiş 5 senede seni 2'ye katlamış neyi konuşuyoruz? 9 senedir demek ki FB ne kadar kötü ki, Alex taraftarının gözünde bu noktaya gelmiş. Heykel falan dikiliyor...

Ne diyim eziklik başka bir şey değil. Efsaneler varken kestaneler konuşuluyor günümüzde.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...